LIVE-VIDEO: Derby judeţean Selymes-Niculescu: Miroslava, la trântă cu Iaşul azi în Cupa României

miercuri, 14 septembrie 2022, 01:50
3 MIN
 LIVE-VIDEO: Derby judeţean Selymes-Niculescu: Miroslava, la trântă cu Iaşul azi în Cupa României

Partida dintre cele două echipe are loc de la ora 16:30, la Uricani. „Duelul” va fi presărat cu orgolii locale, lucru recunoscut atât de antrenorul gazdelor, Tibor Selymes (foto dreapta), cât şi de cel al oaspeţilor, Claudiu Niculescu.

UPDATE: Poli Iasi a invins Miroslava cu 3-1.

Deşi este cel mai populat judeţ al ţării, Iaşul suferă pe plan fotbalistic. Nicio echipă ieşeană nu este prezentă în eşalonul de elită, acolo unde, de pildă, judeţul Argeş are două formaţii, la fel ca Bucureşti, Cluj şi Craiova. Mai mult, judeţul Iaşi are doar două grupări de fotbal până la nivelul competiţiilor judeţene, Poli Iaşi, în Liga a II-a, şi Ştiinţa Miroslava, în eşalonul trei.

Duel cu orgolii locale

Jucând mereu în eşaloane diferite, cele două formaţii ieşene amintite se vor confrunta în mod oficial pentru prima dată astăzi, în Cupa României, într-o partidă programată la Miroslava (stadionul Uricani, lângă rond, pe Centură), care va începe la ora 16:30. Duelul ar putea fi presărat cu orgolii locale, lucru recunoscut atât de antrenorul gazdelor, Tibor Selymes, cât şi de cel al oaspeţilor, Claudiu Niculescu. Din nefericire, conform primului, Ştiinţa nu va putea alinia cea mai bună formulă. “Am patru-cinci jucători cu probleme medicale, nu ştiu dacă vor putea să se recupereze până la ora meciului” a spus fostul component al Generaţiei de Aur, care a adăugat: “Diferenţele de buget dintre cele două echipe sunt uriaşe, aşa că Poli şi-a permis să aducă jucători cunoscuţi, foarte bine plătiţi. Noi mizăm pe foarte mulţi tineri, cărora încercăm să le corectăm carenţele pe care le au. Vom încerca să compensăm diferenţele printr-o dăruire totală. Sper să iasă un meci frumos”.

În ceea ce o priveşte pe Poli, Niculescu a anunţat încă de sâmbătă, de după meciul cu Buzău, că se gândeşte doar la victorie la Miroslava, Cupa României fiind o competiţie pe care Poli o va trata serios. Tehnicianul ieşenilor, care are la dispoziţie un lot consistent, de peste 30 de jucători, a anunţat şi că va miza pe jucători mai puţin folosiţi în startul sezonului.

Kerezsy, victima lui Selymes, Petrache şi Dohot

În ceea ce priveşte starea de spirit a celor două echipe, aceasta este foarte bună după ultimele rezultate din campionat. Ştiinţa, care pierduse în prima rundă la Rădăuţi cu 0-3, şi trecuse acasă de Şomuz Fălticeni în etapa a doua, 1-0, vine după o victorie la scor, repurtată la Brodoc, 4-0 în faţa Rapid. Rezultatul înregistrat de trupa antrenată de Selymes, Liviu Petrache şi Benone Dohot a dus la demiterea antrenorului vasluienilor, Adrian Kerezsy. De menţionat faptul că Rapid pierduse şi în primele două runde. Miroslava, care e pe locul V al clasamentului Seriei I a Ligii a III-a (în fiecare din cele zece serii ale eşalonului trei evoluează câte zece echipe), va juca sâmbătă, în campionat, acasă, cu echipa băcăuană CSM.

Poli vine şi ea după un succes, 1-0 cu Gloria Buzău, rezultat care a făcut uitat eşecul din Ghencea şi a generat urcarea trupei ieşene pe poziţia secundă a ierarhiei diviziei secunde. Poli a acumulat 13 puncte în şase runde şi va juca în etapa următoare la Slobozia, cu liderul campionatului, Unirea. Disputa cu ialomiţenii, care trebuia să aibă loc luni, a fost reprogramată. Duelul dintre primele două clasate din eşalonul doi se va derula duminică, cu începere de la ora 11:00.

Comentarii