Localitatea cu cea mai tânără şi educată populaţie din România. Este vorba despre o comuna!

sâmbătă, 17 iulie 2021, 11:37
2 MIN
 Localitatea cu cea mai tânără şi educată populaţie din România. Este vorba despre o comuna!

Localitatea cu cea mai tânără şi cea mai educată populaţie din România nu este Capitala, aşa cum am fi tentaţi să credem. 

Este o comună de lângă Cluj, mai exact localitatea Floreşti, arată un raport al Băncii Mondiale, publicat recent. Raportul analizează din punct de vedere demografic judeţul Cluj şi propune scenarii cu privire la dezvoltarea acestuia.

Ce mai arată raportul Băncii Mondiale:

În comuna Floreşti locuieşte cea mai tânără şi educată populaţie din ţară. Pe de altă parte există comune cu o populaţie puternic îmbătrânită, unde raportul de dependenţă demografică a persoanelor vârstnice depăşeşte 50%. Acestea ilustrează existenţa unui dezechilibru al structurilor pe vârste în judeţul Cluj şi care reduce potenţialul de dezvoltare uniformă a judeţului.

​Comuna Floreşti iese în evidenţă cu o populaţie oficială de 38.257 de locuitori, aceasta fiind aşezarea rurală cu cea mai mare populaţie din România. Comparând alte zone rurale, observăm existenţa a încă două comune cu o populaţie mai mare de 10.000 de locuitori, Apahida şi Baciu, care surclasează localitatea urbană cu cel mai mic număr de locuitori, Huedin (9.527 de locuitori).

Dacă pentru Floreşti vorbim despre o rată a sporului total al populaţiei de 205 la mie, în cazul Cluj-Napoca valoarea este de 2 la mie.

Comuna cu populaţia cea mai numeroasă raportată la suprafaţă este comuna Floreşti, cu o densitate a populaţiei de 628 locuitori/km2, mai mare chiar şi decât densităţile aşezărilor urbane din judeţ (cu excepţia municipiilor Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii).

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

 

Comentarii