Lovitură în Podu Roş: trei tineri au jefuit maşina de îngheţată. O greşeală minora a şoferului

vineri, 29 martie 2024, 02:50
3 MIN
 Lovitură în Podu Roş: trei tineri au jefuit maşina de îngheţată. O greşeală minora a şoferului

Câteva minute şi o mică neatenţie le-au fost suficiente unor hoţi îndrăzneţi pentru a da o lovitură ziua în amiaza mare. Intrat într-un magazin, un şofer a constatat la ieşire că maşina îi fusese deja spartă, din torpedo dispărând toate încasările.

 

Un agent de vânzări al Betty Ice se afla în ziua de 23 iunie 2022 pe aleea Rozelor, făcând turul clienţilor. A parcat întâi lângă un loc de joacă, a predat marfă la un magazin şi a încasat 2.095 lei, după care s-a deplasat 30 de metri mai în faţă, în dreptul punctului gospodăresc din apropierea grădiniţei Iris. A oprit maşina şi a coborât, pentru a merge la un magazin din zonă. A blocat portierele cu telecomanda, dar a făcut greşeala de a lăsa geamul portierei stânga faţă puţin deschis.

Greşeala a fost observată de trei tineri aflaţi în apropiere, care s-au decis să-şi încerce norocul, deşi era ora 16, iar zona este relativ circulată. În timp de Alexandru Piţai şi Denis A., minor la data respectivă, asigurau locul, Marian Colac a forţat geamul, apăsând puternic cu mâinile înfăşurate într-o geacă, pentru a nu lăsa amprente. A reuşit să lase geamul suficient cât să-i încapă mâna pentru a deschide portiera. A găsit în dreptul bordului o borsetă cu bani. I-a luat, după care toţi trei au părăsit în grabă locul. Şoferul s-a întors după trei minute, fără a bănui nimic. A constatat ulterior că îi lipseau toţi cei 6.184 de lei încasaţi peste zi.

Colac nu se afla la prima faptă penală. La o jumătate de an după furt, el a fost încarcerat pentru fapte similare, fiind liberat condiţionat în mai 2022, cu un rest de executat de 119 zile. În vârstă de 22 de ani, nici Piţai nu era înger. Fusese condamnat în mai multe rânduri ca minor, continuându-şi „cariera” infracţională şi după majorat. Pentru Denis A., furtul de pe aleea Rozelor reprezenta debutul ca infractor.

În octombrie 2022, dosarul celor trei a ajuns în instanţă, ei fiind judecaţi pentru furt calificat. Magistraţii Judecătoriei au considerat că îi pot acorda lui Denis A. o şansă de îndreptare. Au dispus în cazul lui asistarea zilnică timp de trei luni, interval în care va trebui să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională, să nu comunice cu ceilalţi doi şi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de acesta. Şi Piţai a scăpat ieftin, fiind condamnat la doar un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Blândeţea deciziei judecătorilor este explicabilă prin faptul că Piţai fusese doar complice, ca şi Denis A. În schimb, Colac a fost condamnat la doi ani de închisoare, la pedeapsă urmând să i se adauge şi cele 119 zile rămase neexecutate din pedeapsa anterioară. Colac a contestat sentinţa Judecătoriei, dosarul intrând ieri pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii