Lupte în interiorul armatei ruse. se împușcă între ei pentru lucrurile jefuite de la ucraineni

luni, 02 mai 2022, 08:40
1 MIN
 Lupte în interiorul armatei ruse. se împușcă între ei pentru lucrurile jefuite de la ucraineni

În zona ocupată a regiunii Herson a avut loc un schimb de focuri între soldații buriați (proveniți din regiunea rusă Bureatia) și cecenii kadyroviți. Conflictul a fost cauzat de distribuirea bunurilor jefuite și lipsa dorinței de a trece la ofensivă.

Buriații au refuzat să lupte în timp ce kadyroviții își iau prada și încearcă să se retragă de pe câmpul de luptă. Acest lucru a fost raportat în Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Ofițerii de informații ucraineni raportează că în noaptea de 28 aprilie, în satul ocupat Kiselevka, regiunea Herson, ocupanții buriați și kadyroviții au deschis focul într-o confruntare directă. Peste cincizeci de militari ruși din fiecare tabără au luat parte la marea „bătălie”.

"Motivele conflictului interetnic constau în refuzul buriaților de a desfășura operațiuni militare ofensive și "drepturile inegale" cu cecenii. Aceștia din urmă nu merg deloc în prima linie, rămânând în spate, exclusiv ca "detașamentele de protecție". Sarcina lor este de a încuraja unitățile ocupante să întreprindă acțiuni de luptă. Cu alte cuvinte, deschid focul asupra celor care încearcă să se retragă. Un alt motiv este distribuirea neuniformă a prăzii. Principalele "profituri" din jaf sunt primite doar de ceceni”, a spus un reprezentant al serviciilor de informații.

Mai mult, pe ziare.com

Comentarii