„Măcelarul din Siria”, termen până în 10 iunie să zdrobească oraşul Severodoneţk

duminică, 05 iunie 2022, 19:00
1 MIN
 „Măcelarul din Siria”, termen până în 10 iunie să zdrobească oraşul Severodoneţk

Generalul Alexander Dvornikov, cunoscut drept „măcelarul din Alep” sau „călăul din Siria” şi care din aprilie este comandantul trupelor ruse de din Ucraina, are termen ca până în 10 iunie fie să captureze complet Severodoneţk – unde se dau lupte grele -, fie să blocheze total autostrada Lysychansk-Bakhmut şi să o ia sub control, potrivit guvernatorului regiunii Lugansk, Serghei Gaydai, citat de CNN. 

Generalul Alexander Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, a fost numit în luna aprilie de către Vladimir Putin la comanda operaţiunilor militare din Ucraina, într-o încercare a Moscovei de a îmbunătăţi coordonarea forţelor de invazie. Dvornikov a luptat în cel de-al doilea război brutal al Rusiei în Cecenia, apoi Moscova l-a trimis şi în Siria.

El este cunoscut sub numele de „măcelarul din Alep”, după ce a coordonat bombardamentele asupra acestui oraş, care au vizat spitale, şcoli şi alte ţinte civile. În Severodoneţk se dau lupte grele, iar oraşul este pe jumătate sub controlul forţelor ruse. Potrivit guvernatorului regiunii Lugansk, Serghei Gaydai, generalul Aleksandr Dvornikov „a primit sarcina până pe 10 iunie fie de a captura complet Severodoneţk, fie de a tăia complet autostrada Lysychansk-Bakhmut şi de a o lua sub control”.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

Comentarii