Mai mulţi copii victime ale accidentelor rutiere

marți, 26 martie 2019, 02:49
1 MIN
 Mai mulţi copii victime ale accidentelor rutiere

Accidentele rutiere în rândul copiilor încep să facă victime, în weekendul trecut la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ au ajuns patru cazuri.

Doi dintre copii au ajuns în cursul zilei de sâmbătă, iar ceilalţi doi, duminică, fiind vorba despre doi fraţi de 8 şi 11 ani. Medicii spun că cei doi erau pietoni şi au fost acroşaţi de o maşină, majoritatea accidentelor din această perioadă producându-se din cauza neatenţiei sau a traversării prin locuri nepermise.

„Unul dintre ei era policontuzionat, astfel că, pe lângă analize, investigaţii, consult neurochirurgical, a avut nevoie de internare pentru a fi supravegheat. În această perioadă, numărul copiilor care sunt victime ale accidentelor este unul în creştere, în special la această grupă de vârstă când copiii sunt mai puţin atenţi“, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Specialiştii mai spun că indiferent de gravitatea accidentului, impactul emoţional este unul major asupra copiilor, dar şi asupra familiei. În ultimele gărzi din UPU, media copiilor trataţi a fost de 130-135, patologia fiind, conform medicilor, una diversă.

Comentarii