Mai mulţi cu mapa decât cu sapa

sâmbătă, 22 iunie 2019, 01:43
3 MIN
 Mai mulţi cu mapa decât cu sapa

 

La Centrul de Copii şi Juniori al Politehnicii sunt trei şefi la şase antrenori . Pentru echipa mare, care nu are 20 de fotbalişti în lot, lucrează circa 35 de persoane

 

Politehnica Iaşi trece printr-o perioadă de reaşezare, atât la echipa mare cât şi la Centrul de Copii şi Juniori. Primii paşi făcuţi au fost în direcţia stabilirii conducerilor, urmând ca apoi să se fixeze lotul de jucători. La echipa mare, schema cuprinde acum mai mulţi conducători şi personal auxiliar decât fotbalişti. În fruntea clubului se află Consiliul Director, for compus din patru membri: Leonid Antohi (preşedinte), Ion Apostol, Ion Melinte şi Adrian Ambrosie, ultimul fiind şi preşedinte executiv. Ambrosie este secondat pe linie executivă de vicepreşedinţii Mircea Ursu şi Cristi Stărică. În executiv a mai fost cooptat şi Anton Heleşteanu, care se ocupă de scouting, în timp ce Marius Onofraş este team-manager. La birouri mai lucrează Cristi Postolache, Sergiu Melinte (ambii, la marketing), Ovidiu Postolache şi Tiberiu Ştefănescu, pe linie de siguranţă existând o colaborare cu Alex Grierosu. La aceste 13 persoane se mai adaugă minimum două angajate la Contabilitate, trei colaboratori pe linie de imagine (purtător de cuvânt, colaborator social media, cameraman), una-două la magazinul clubului, una la spălătorie şi alte două-trei la bucătărie. În ceea ce priveşte stafful tehnic, acesta este compus din cinci antrenori: “principalul” Mihai Teja, “secundul” Costel Pană, responsabilul cu portarii Benone Dohot, preparatorul fizic José Schneider Tirado, analistul video Ciprian Niţă. Din anturajul echipei mai face parte alte şapte persoane: doi medici, un asistent medical, doi masori, magazinerul şi un ajutor. Trăgând linie, circa 35 de persoane lucrează pentru a susţine un lot care, la ora actuală, cuprinde nici 20 de certitudini şi care se speră a ajunge la 23 de componenţi. În calcule nu au fost luate persoanele care se ocupă de întreţinerea  stadionului, acestea fiind în subordinea Primăriei.

O situaţie ciudată întâlnim, la această oră, la Centrul de Copii şi Juniori. Prin trimiterea lui Adrian Kerezsy la sectorul juvenil, în funcţia de coordonator tehnic, numirea ca manager a lui Nucu Antohi şi păstrarea la club a actualului coordonator al centrului, Marian Moldovan, la cei şase antrenori, Gelu Paveliuc, Adrian Dobrea, Bebe Manole, Dan Cananău, Adi Cotan şi Mihai Drăgoi, există trei şefi. Schema de personal de la viitoarea academie este completată şi de preparatorul fizic Cezar Honceriu şi colaboratorii lui şi antrenorul de portari Ioan Cîmpeanu.

 

Primul amical al Iaşului

Politehnica Iaşi a jucat aseară, în Copou, primul său meci amical, cu formaţia de Liga a III-a. Jucătorii Politehnicii au  câştigat cu scorul de 3-2 (2-1), golurile gazdelor fiind marcate de belgianul Carlone, Alexandru Zaharia şi Francisc  Cristea,  ultimii doi juniori. Antrenorul Mihai Teja a început în următoarea formulă: Cobrea – Gallego, Frăsinescu, I.Rusu, Negrea – Rus, Loshaj – Carlone, Panţîru, Danale – Moldovan. În partea a doua, au jucat: Târnovanu – Ţibucanu, Bosoi, Chelaru, Mihai – Armeanu, Teixeira – Merloi, Fr. Cristea, Pipoş – Al. Zaharia.

Comentarii