Mancaruri asiatice ciudate. Ati incerca ochi de ton sau lichid seminal de peste?

vineri, 15 ianuarie 2021, 15:49
2 MIN
 Mancaruri asiatice ciudate. Ati incerca ochi de ton sau lichid seminal de peste?

Dincolo de felurile de mancare pe care le cunoastem deja asiaticii au si preparate pe care cei din alte tari le gasesc ciudate si chiar dezgustatoare. Cu toate astea in toata Asia aceste preparate sunt considerate delicatese si au preturi destul de mari. Cu putin curaj si incredere in bucatari le poti incerca fara probleme.

Tarantule. Prima data s-au consumat tarantule cand a fost foamete in anumite zone din Asia. Desi nu se mai pune problema de infometare si de conditii grele de trai, astazi traditia consumului de tarantule s-a pastrat si face parte din cultura asiatica. Crocante la suprafata si cremoase la interior, tarantulele au o carne alba care aduce putin cu puiul nostru sau cu o carne de cod. Da, nu arata bine in farfurie, insa condimentat si cu o garnitura asiatica va face furori la orice eveniment cu pretentii. Si sunt chiar gustoase tarantulele, o spun cei care le-au consumat deja.

Oua albe de… furnici. E suficient sa te plimbi pe strazile din Thailanda, Cambodgia sau Vietnam si vei descoperi cele mai ciudate tipuri de mancare asiatica. Insectele sunt fripte, servite imediat si sunt cea mai buna gustare. Cea mai ciudata mancare este supa de oua albe de furnica, un fel de mix de oua, embrioni partiali si furnicute. Cei care au mancat spun ca ouale pocnesc in gura si lasa o savoare unica, foarte buna. Dincolo de aspectul supei, acest preparat pare sa fie foarte hranitor, are si nutrienti si vitamine si cei care au consumat asa ceva sunt de parere ca e o supa… minunata. Ii credem si pe ei pe cuvant.

Ochi de ton. Da, stim ca nu e ceva atipic sa consumi ochi de peste, insa japonezii au o mancare facuta doar din ochi de ton. La abur sau crud, preparatul cu ochi de ton este delicios si foarte gustos, e o delicatesa adevarata. Cu putin usturoi, cu niste sos de soia si o garnitura buna ai in fata unul dintre cele mai usoare si mai ciudate preparate asiatice.

Shirako sau lichid seminal de peste. Tot japonezii au alt tip de preparat foarte ciudat. Se numeste Shirako si e vorba de organele sexuale masculine de la pesti care contin in ele tot ce inseamna lichid seminal. Localnicii le mananca peste tot si sunt foarte populare prin toata Asia. Cu putina sare si ceva condimente iuti Shirako e un fel de mancare pe care te poti baza daca vrei o gustare sau poate un aperitiv inainte de niste mancare asiatica mai normala.

Aflati amanunte de pe ratb.ro.

Comentarii