Mandat de arestare pe numele tatălui fetei ucise alături de studentul marocan

marți, 15 martie 2022, 02:57
1 MIN
 Mandat de arestare pe numele tatălui fetei ucise alături de studentul marocan

Tatăl fetei ucise în Moara de Vânt va fi extrădat în Germania. Curtea de Apel ieşeană a aprobat vineri solicitarea autorităţilor judiciare germane de extrădare a lui Costel Burlacu. Pe numele acestuia a fost emis pe 31 ianuarie, de către Tribunalul Duisburg, un mandat european de arestare pentru o faptă comisă în septembrie 2018. Burlacu este cercetat de autorităţile judiciare germane pentru vătămare corporală gravă, survenită în urma unui conflict cu un alt cetăţean român, I.F.I. Codul Penal german prevede pentru această faptă o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare.

La solicitarea partenerilor germani, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au propus pe 25 februarie arestarea provizorie pe o durată de 15 zile a lui Burlacu. Solicitarea a fost respinsă de magistraţii Curţii de Apel, care au considerat suficient arestul la domiciliu până la prezentarea mandatului european de arestare.

La începutul acestei luni, Burlacu a solicitat acordarea permisiunii de a-şi părăsi locuinţa din Miroslava o singură dată, pe 6 martie, timp de trei ore, pentru a participa la slujba de pomenire organizată la trei luni de la moartea Vanesei Burlacu la biserica "Naşterea Maicii Domnului" şi pentru a aprinde o candelă la cimitir. Judecătorii au aprobat solicitarea, cu atât mai mult cu cât între domiciliul lui Burlacu şi biserică distanţa nu era mai mare de 200 de metri.

În urma aprobării de către judecători a reţinerii lui Burlacu, acesta urmează să fie extrădat în următoarele 30 de zile, pentru a fi judecat în Germania. În cazul în care se va pronunţa împotriva acestuia o pedeapsă privativă de libertate, Burlacu ar putea fi transferat pentru executarea acesteia în România.

Comentarii