Masa unui pacient la spital: Guvernul a stabilit 9 lei pe zi

Maternitatea „Elena Doamna“ caută o firmă de catering care să furnizeze mâncare potrivit noilor norme ale Ministerului Sănătăţii.

joi, 14 martie 2019, 02:50
1 MIN
 Masa unui pacient la spital: Guvernul a stabilit 9 lei pe zi

Maternitatea „Elena Doamna“ din Iaşi caută o firmă de catering care să furnizeze mese calde pentru pacienţi în baza reglementărilor prevăzute de către Ministerul Sănătăţii. Conducerea instituţiei a lansat deja procedura pe site-ul propriu şi estimează un necesar total între 184.734 şi 211.411 de lei pentru întreaga durată a contractului cadru, frecvenţa şi valoarea contractelor urmând a varia între una şi trei luni. 

Contractul de „Servicii de preparare, manipulare şi transport hrană pentru pacienţii spitalului“ ia în calcul o serie de sume prestabilite de Ministerul Sănătăţii, fiind astfel stabilite următoarele sume: 12.00 lei pe zi pentru un bolnav adult care suferă de diabet, 10 lei suplimentul pentru femeile care au născut, 9 lei pe zi pentru alţi bolnavi adulţi.

În cele trei zile de după operaţii când condiţia medicală impune un regim special alimentar vor fi alocaţi 2,5 lei pentru prima zi, când se consumă doar lichide, 6 lei pentru a doua şi 9 lei pentru ultima zi de internare.  Printre alte condiţii stricte, contractul impune şi norme ferme cu privire la transportul alimentelor – recipientele trebuie să fie destinate exclusiv transporturilor alimentelor şi să fie separate în cazul folosirii pentru diferite tipuri de alimente astfel încât să se evite contaminarea.

Comentarii