Medicina îmbinată cu arta: ce expoziţii inedite şi lansări de carte vor fi de Zilele UMF

marți, 29 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Medicina îmbinată cu arta: ce expoziţii inedite şi lansări de carte vor fi de Zilele UMF

Cu ocazia Zilelor UMF Iaşi, derulate în perioada 7 – 9 decembrie, care au drept cap de afiş conferinţa susţinută de ziaristul Cristian Tudor Popescu, au şi o importantă componentă artistică.

Astfel, în mod concret, astfel de evenimente se vor derula la Centrul Cultural „I.I. Mironescu”, şi vor consta în expoziţii, dar şi prezentări de carte.

În mod concret, de luni, 5 decembrie, vor începe la Muzeul de Istorie a Medicinei trei expoziţii: una de grafică a studentei Alexandra Posmoşanu, de la Medicină Generală, o expoziţie de portrete colorizate cu Grigore T. Popa, executate de un artist stabilit în Germania – Daniel Grigorciuc, dar şi o expoziţie cu colecţia de carte Grigore T. Popa.

Tot luni, 5 decembrie 2022, de la ora 13.00, în sala de conferinţe „E. Grigorescu”, va avea loc un eveniment în limba engleză, realizat în colaborare cu Facultatea de Arte Vizuale şi Design de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” şi cu Facultatea de Litere, specializarea „Studii Culturale. Studii americane”.

„Prima parte este dedicată expunerii unui proiect spectaculos: roman grafic despre viaţa lui Grigore T. Popa, pe care îl va realiza Maria Dobrincu, artist vizual. Coordonatori: dr. Richard Constantinescu, director Centrului Cultural I. I. Mironescu, şi prof.dr. Cristian Ungureanu, prorector al UNAGE. În cea de a doua parte, studenţi ai Facultăţii de Litere, specializarea Studii americane, sub coordonarea prof.dr. Dana Bădulescu, vor susţine prezentarea: «Grigore T. Popa. Întâlnirea cu semenul american»”, au transmis cei de la UMF Iaşi.

Totodată, marţi, 6 decembrie 2022, de la ora 14.00, la muzeul Centrului Cultural „I. I. Mironescu”, se deschide expoziţia documentară de carte şi presă „Dr. Ştefan Possa”, iar miercuri, 7 decembrie 2022, la ora 10.00, va avea loc inaugurarea Salonului de Artă „Dr. Ştefan Possa”. Acesta este un fost profesor de medicină şi arte, autor de studii medicale, dar şi al unui foarte cunoscut manual de anatomie artistică. 

Comentarii