Ministrul Culturii, la Iaşi: Nimic nou despre sediul Operei – VIDEO

miercuri, 09 august 2023, 13:19
1 MIN
 Ministrul Culturii, la Iaşi: Nimic nou despre sediul Operei – VIDEO

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, se află miercuri într-o vizită la Iaşi.

De la ora 14.00, ministrul susţine o conferinţă de presă alături de primarul Mihai Chirica, preşedintele CJ, Costel Alexe şi liderul PNL, Alexandru Muraru.

"Consumul ridicat de cultură în Iași a determinat autoritățile să investească", a spus Raluca Turcan, referindu-se la ce s-a construit/ restaurat până acum. Despre sediul viitoarei Opere, ea a spus că există resurse pentru construirea unei instituții culturale de la zero și că Iașul poate să beneficieze de această oportunitate. Ministrul a adăugat că e nevoie și de implicare pentru cheltuirea banilor contractați anul trecut prin împrumut.

Turcan a spus că proiectul de la Iași se află în faza pregătirii documentației pentru preluarea terenului de la ApaVital.

Cât privește proiectul ordonanței de austeritate, ministrul Culturii s-a arătat încrezătoare că TVA pe editarea de carte va rămâne 5 la sută și că nu vor fi disponibilizări.  Pe de altă parte, o eventuală trecere a direcțiilor județene de cultură la administrația locală ar trebui însoțită de sprijin financiar de la bugetul național, a răspuns președintele CJ Costel Alexe la o întrebare a "Ziarul de Iași".

Comentarii