Ministrul demis al Sănătăţii minte de îngheaţă apele în cazul Spitalului Marie Curie

miercuri, 30 octombrie 2019, 09:38
1 MIN
 Ministrul demis al Sănătăţii minte de îngheaţă apele în cazul Spitalului Marie Curie

Într-un interviu pentru Universul.net, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, respingea, marţi, acuzaţiile potrivit cărora nu sprijină dotarea cu aparatura medicală necesară a spitalului oncologic pediatric construit din donaţii invocând absenţa unor solicitări formulate oficial de conducerea Spitalului Marie Curie. Ministerul nu poate finanţa fundaţii, susţine Sorina Pintea. „Adică spitalul să facă solicitarea pentru că autorizaţia de construcţie este emisă de spital”, punctează oficialul.

Tot marţi, într-un dialog cu Universul.net, Carmen Uscatu, una din iniţiatoarele proiectului spitalului oncologic pentru copii, arăta că, din contră: Noi am solicitat aparat de radioterapie – şi există proiect cu Banca Mondială de dotare cu aparate de radioterapie, un proiect la Ministerul Sănătăţii. Deşi am solicitat echipamente pentru terapie intensivă şi blocul operator, nu am primit. Deci în doi ani de mandat dumneaei nu a sprijinit cu nimic acest proiect

Dar, după cum veţi vedea mai jos, dintr-o postare de acum câteva zile, rezultă că solicitările nu au fost făcute în numele Asociaţiei Dăruieşte Viaţa, deci a unei „fundaţii”, după cum se exprimă ministrul Pintea, ci în numele Spitalului Marie Curie, în curtea căruia este ridicat din donaţii spitalul pentru copiii bolnavi de cancer.

Citiţi materialul integral pe universul.ro

Comentarii