Ministrul este mulțumit. „Examenul de Evaluare Naţională a fost organizat foarte bine”

marți, 23 iunie 2020, 20:29
2 MIN
 Ministrul este mulțumit. „Examenul de Evaluare Naţională a fost organizat foarte bine”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, marţi seară, că nu au existat probleme deosebite la Evaluarea Naţională, examenul fiind ”organizat bine”. Anisie a precizat că, în ciuda temerilor, au existat doar patru elevi cu temperatura mai mare de 37,3 grade, aceştia având posibilitatea de a participa la sesiunea specială. De asemenea, Anisie a precizat că rezultatele Evaluării Naţionale au fost bune.

”Examenul de Evaluare Naţională a fost organizat foarte bine, nu au fost probleme. Deşi a fost o temere în societate că vor fi foarte mulţi copii cu temperatură de peste 37,3, la Evaluarea Naţională nu am avut decât 4 cazuri. Aceşti elevi pot participa la etapa specială de săptămâna viitoare”, a declarat, marţi seară, Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Ministrul Educaţiei a menţionat că la etapa specială se vor respecta aceleaşi reguli de ditanţare, dezinfectare şi măsurarea temperaturii.

”Rezultatele sunt bune la Evaluarea Naţională. Cred că un rol important l-a avut şi modul în care MEC s-a gândit să realizeze pregătirea elevilor, prin testele de antrenament. Acestea au venit în sprijinul elevilor şi au respectat modelul. Elevii s-au pregătit mai bine, au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze şi un rol important l-a avut şi că am publicat şi pentru fiecare test şi baremul de corectare şi notare. Elevii au văzut care ar putea să fie răspunsurile corecte şi au exersat. Un alt element important l-a reprezentat Programul Teleşcoala”,a mai afirmat ministrul Educaţiei.

news.ro

Comentarii