Ministrul Transporturilor: Vom începe să montăm sisteme de siguranţă la metrou

joi, 14 decembrie 2017, 22:47
1 MIN
 Ministrul Transporturilor: Vom începe să montăm sisteme de siguranţă la metrou

Montarea sistemelor de siguranţă pentru călătorii care circulă cu metroul ar putea începe în trimestrul al doilea din 2018, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la audierile din comisiile reunite de buget-finanţe, cu ocazia dezbaterii proiectului de buget al MT aferent anului viitor.

Potrivit ministrului, în zilele următoare va fi prezentată suma necesară pentru achiziţia şi montarea unor astfel de sisteme, urmând să se apeleze la fondurile europene nerambursabile.

"În cursul acestei săptămâni – pentru noi săptămâna se încheie duminică noaptea – vom prezenta suma de care avem nevoie, o vom identifica categoric ca şi finanţare în fonduri europene nerambursabile şi vom merge la bănci pentru a lua cofinanţarea. Deci, este o preocupare foarte urgentă a noastră de a identifica sumele necesare pentru a monta aceste sisteme. Estimez că începând cu trimestrul II al anului 2018 vom începe să montăm şi asemenea sisteme'', a spus şeful de la Transporturi, răspunzând unei întrebări în acest sens venite de la preşedintele Comisiei pentru buget – finanţe din Senat, Eugen Teodorovici, care este şi preşedinte de şedinţă.

capital.ro

Comentarii