De astăzi păziţi-vă mai bine banii când ieşiţi în oraş: a murit cel mai bun om al legii din Iaşi care se ocupa de hoţii de buzunare!

Moartea misterioasă a unui poliţist de la Investigaţii Criminale

luni, 14 octombrie 2019, 01:50
3 MIN
 Moartea misterioasă a unui poliţist de la Investigaţii Criminale

„Era unul dintre cei mai vechi şi experimentaţi poliţişti în domeniu, după 15 ani de poliţie. Ştia toţi hoţii de buzunare din Iaşi, că erau tineri sau bătrâni“, spune şeful său. Era sănătos şi vesel: nimeni nu ştie cum de s-a stins în câteva zile, la spital, după ce s-a dus acuzând dureri de burtă. Se aşteaptă necropsia.

 

Unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti din Iaşi a murit în spital, în condiţii neelucidate încă pe deplin. Ofiţerul de poliţie a murit vineri seara, în salonul de terapie intensivă a Spitalului „Sfântul Spiridon“, iar apropiaţii acestuia încă nu ştiu care este motivul, el ajungând la spital cu o inflamaţie rapidă şi severă a pancreasului. Este vorba despre poliţistul Alin Corneanu, în vârstă de 41 de ani, angajat în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi. El s-a internat marţi, după ce a acuzat dureri abdominale severe, ce au debutat brusc. Familia acestuia l-a transportat la spital pentru investigaţii medicale, apoi au anunţat şefii Inspectoratului de Poliţie că nu poate ajunge la muncă. Colegii au aflat apoi că Alin este la terapie intensivă, apoi că a murit, fără explicaţii.

„Marţi, Alin i-a spus soţiei că îi este rău şi are dureri, şi apoi a fost transportat la spital. Nu a mai putut veni la serviciu. El nu avusese probleme medicale şi, deodată, i-a venit rău. A murit la spital“, ne-au spus, îndureraţi şi şocaţi, colegi de-ai lui. Cel mai probabil, cauza exactă a morţii poliţistului va fi aflată după necropsia medicilor de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi. Alin Corneanu avea un copil în vârstă de 9 ani, şi era unul dintre cei mai experimentaţi poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, fiind specializat pe furturile din buzunare. „Era unul dintre cei mai vechi şi experimentaţi poliţişti în domeniu, după 15 ani de poliţie. El ştia toţi hoţii din Iaşi, că erau tineri sau bătrâni. Era vesel şi mereu pus pe treabă, avea iniţiative, nu îi plăcea să se plictisească“, ne-a spus Florin Avătavului, şeful Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi.

Un alt aspect cutremurător, relatat de colegi. Tatăl lui Alin Corneanu, decedat acum 2 ani, a lucrat 35 de ani tot în poliţie şi, culmea, în ultimii ani, chiar la acelaşi birou la care lucra acum fiul său. Medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon“, unde bărbatul a fost internat, spun că ar fi vorba despre o pancreatită severă, o inflamaţie gravă a pancreasului ale cărei cauze încă nu le ştiu, care a dus la abdomen acut chirurgical, fiind o urgenţă chirurgicală extrem de gravă. „Bărbatul s-a prezentat pentru dureri abdominale foarte importante, care au debutat cu 24 de ore înainte de a ajunge la medic prima dată“, a precizat dr. Ovidiu Popa, medic specialist UPU-SMURD.

Specialiştii mai spun că este posibil ca bărbatul să fi avut o afecţiune a pancreasului care a fost agravată dintr-un anumit motiv, fie o lipsă a regimului alimentar, fie consumul unor alimente care nu erau indicate în afecţiunea sa, ceea ce a dus şi la o infecţie generalizată în abdomen. Aceste cazuri sunt extrem de grave, fiind puţine cazurile în care pacientul reuşeşte să supravieţuiască. O cauză certă ar urma însă să se stabilească după necropsie. (A. DÎSCA, M. OLARIU)

Comentarii