Moartea Sophiei Elena, fetiţa de doi ani: mama şi iubitul ei au fost arestaţi

sâmbătă, 18 septembrie 2021, 01:56
2 MIN
 Moartea Sophiei Elena, fetiţa de doi ani: mama şi iubitul ei au fost arestaţi

Aceştia doi sunt acuzaţi de violenţe asupra minorului. Familia tatălui natural al fetiţei acuză că mama nu şi-a dorit niciodată copilul, şi din acest motiv era extrem de violentă cu el. În ziua decesului, mama a adus copilul cu maşina personală la spital, spunând că s-a înecat în cadă. Medicii au avut însă suspiciuni, din cauza urmelor de pe corp.

 

Mama fetiţei care a murit înecată în cadă şi concubinul ei au fost prezentaţi ieri instanţei pentru arestare, măsura fiind cerută de către procurori, instanţa admiţând arestarea pentru 30 de zile. Mădălina Mazăre, mama fetiţei Sophia Elena, a fost reţinută iniţial, împreună cu concubinul ei, pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului. Pe data de 7 septembrie, femeia s-a prezentat la Spitalul „Sfântul Spiridon”, unde a adus cu maşina personală copilul ei în vârstă de doi ani, în comă, precizând că s-a înecat în cadă. Mama fetei este divorţată de tatăl natural al copilului şi locuia cu concubinul ei, care are şi el doi copii, în zona Şorogari. Tatăl natural al copilului a acuzat-o pe mamă că ea ar fi omorât fetiţa. Copila a fost înmormântată în urmă cu câteva zile.

Medicii au găsit, într-adevăr, pe corpul fetiţei urme de violenţe. “La data de 8 septembrie, poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei unităţi medicale despre faptul că, în seara zilei de 7 septembrie, o minoră de doi ani a fost adusă de mama sa, care le-ar fi declarat că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe aceasta aproximativ trei minute în cada cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconştient. Întrucât la data de 12 septembrie a fost constatat decesul copilului, a fost dispusă efectuarea necropsiei. Politiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor care se impun”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Aceştia nu au făcut declaraţii publice referitoare la acuzaţiile concrete asupra celor doi, dar surse din cadrul anchetei spun că ambii arestati ar fi maltratat în mod repetat fetiţa. De altfel, rudele din partea tatălui fetiţei spun că mama nu şi-a dorit acest copil şi, din acest motiv, mereu îl trata cu violenţă.

Comentarii