Moaştele Sfântului Nicolae, aduse într-o parohie din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

miercuri, 13 iulie 2022, 19:26
2 MIN
 Moaştele Sfântului Nicolae, aduse într-o parohie din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Creştinii ortodocşi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei vor avea posibilitatea să se închine la moaştele Sfântului Ierarh Nicolae. Acestea vor fi aduse la parohia Băluşeşti, din localitatea cu acelaşi nume, judeţul Neamţ, cu prilejul zilelor comunei Dochia, în perioada 23 – 24 iulie. 

Racla cu moaştele sfântului va fi adusă de la Bucureşti şi conţine mâna dreapta a acestuia. Biserica unde vor fi aşezate moaştele pentru închinare, cu hramul „Sfântul Nicolae”, a fost sfinţită recent de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, şi va găzdui pentru două zile „Sfântul din Mira Lichiei”, după cum îl numeşte doxologia.ro. „Sâmbătă, 23 iulie, delegaţia condusă de părintele Emil Nedelea Cărămizaru va fi întâmpinată de către părintele arhim. Petroniu Marin, exarh de Neamţ, dimpreună cu un sobor de clerici din protopopiat, iar începând cu ora 18.00 se va oficia slujba Vecerniei. Duminică dimineaţă, de la ora 8.00 va avea loc Utrenia, se va citi Acatistul Sfântului Nicolae, iar de la ora 10.00 se va săvârşi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. În după-amiaza zilei, de la ora 17.00, se va oficia Taina Sfântului Maslu de către un sobor format din şapte preoţi”, au precizat autorităţile bisericeşti, citate de doxologia.ro.

Sfântul Nicolae, mort la 65 de ani, în anul 345, este cunoscut astăzi ca fiind ocrotitorul copiilor, al tinerilor, al celor acuzaţi pe nedrept, al marinarilor şi călătorilor. Restul moaştelor sfântului se află în sudul Italiei, conform sursei citate, în localitatea Bari.

Comentarii