Şefii regionalei CFR nu numai că nu au pus nicio barieră, dar nici măcar nu taie măcar bălăriile

Mor oameni la trecerile din judeţ, șefii CFR se ascund printre buruienile care acoperă șinele

joi, 29 august 2019, 01:59
2 MIN
 Mor oameni la trecerile din judeţ, șefii CFR se ascund printre buruienile care acoperă șinele

Prefectul Marian Şerbescu a afirmat în şedinţa de ieri de la Instituţia Prefectului că, în opinia sa, accidentul de la Budăi de pe data de 27 august a avut printre cauze şi lipsa vizibilităţii.

În acest sens, prefectul a menţionat că va vorbi cu directorul CFR Iaşi şi îi va solicita acestuia să toaleteze toate zonele de trecere cu calea ferată şi să asigure cea mai bună vizibilitate. De asemenea, prefectul a amintit şi de faptul că acea trecere nu era semnalizată decât cu aşa-numita „Cruce a Sf. Andrei“ (fără barieră), chiar dacă în urmă cu patru ani solicita CFR să doteze trecerile de cale ferată cu bariere. În acel moment, reprezentanţii CFR ar fi afirmat că nu sunt bani pentru realizarea de astfel de lucrări. „Aş vrea să amintesc de accidentul feroviar de ieri, la trecerea de la Budăi, unde o autoutilitară a fost tamponată de tren, şi din păcate avem o victimă. Eu voi lua legătura, pentru că nu face parte din Colegiul prefectural, cu directorul Radu Pipa, care are responsabilitatea legală a întreţinerii şi a toaletării zonelor de vizibilitate. Prin urmare, trebuie să taie vegetaţia astfel încât să existe o vizibilitate cât mai bună. Unul dintre motivele accidentului cred că acesta a şi fost. Sigur, aşteptăm rezultatele anchetei, dar cred că unul dintre motive acesta a fost. Şi nu este o problemă doar acolo. Am observat şi la alte treceri la nivel cu calea ferată. Există vegetaţie care împiedică o bună vizibilitate“, a afirmat Marian Şerbescu.
 
Prefectul ar fi solicitat CFR să vadă şi care este lista de investiţii pe judeţul Iaşi, menţionând că în urmă cu patru ani, de la accidentul de la Uricani,  ar fi solicitat montarea de bariere de mai multe ori. „Motivaţia CFR a fost atunci că nu au avut bani, dar au trecut patru ani. Îmi este greu să cred că în patru ani nu au găsit fondurile să monteze măcar câteva bariere, care sunt strict necesare“, a adăugat Marian Şerbescu. 

Comentarii