Moscova amenință cu noi măsuri după ce granița NATO a ajuns în buza Rusiei

luni, 10 aprilie 2023, 11:41
2 MIN
 Moscova amenință cu noi măsuri după ce granița NATO a ajuns în buza Rusiei

Rusia vrea să își reformeze forțele de apărare aeriană după ce a dobândit o nouă experiență în războiul din Ucraina și își va consolida, de asemenea, apărarea aeriană pentru a contracara aderarea Finlandei la alianța militară NATO, a declarat un comandant al forțelor aerospațiale ruse, transmite Reuters.

De când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie anul trecut, în ceea ce numește „o operațiune militară specială", luptele au degenerat într-un război de artilerie, cu utilizarea pe scară largă a dronelor și rachetelor, testând apărarea aeriană atât a Rusiei, cât și a Ucrainei.

Într-un interviu publicat luni în ziarul „Steaua Roșie”, generalul-locotenent Andrei Demin, adjunctul comandantului-șef al forțelor aerospațiale, a declarat că forțele de apărare aeriană s-au confruntat cu o serie de provocări în fața atacurilor ucrainene.

Potrivit acestuia, Rusia are în plus peste 50 de stații radar mobile și avioane de avertizare timpurie și control A-50 care patrulează 24 de ore pe zi, în timp ce instalațiile de rachete și antiaeriene din regiunile de lângă Ucraina au fost consolidate.

În regiunile ucrainene aflate sub control rusesc, au fost înființate unități de apărare aeriană pentru a apăra instalațiile cheie, a declarat Demin, în timp ce Rusia a accelerat producția sistemului antidronă RLK-MC.Reformele „sunt fără îndoială planificate și vor fi puse în aplicare", a declarat Demin pentru ziarul ministerului apărării.

„Scopul schimbărilor viitoare este dezvoltarea forțelor armate, care vizează îmbunătățirea sistemului de apărare aeriană al Federației Ruse", a spus Demin.

Demin a declarat că Rusia își va consolida, de asemenea, apărarea după ce Finlanda, care are o graniță de 1.300 km cu Rusia, a aderat la NATO.„În aceste condiții, forțele de apărare aeriană elaborează aspecte legate de protejarea frontierei de stat din nord-vestul țării în conformitate cu nivelul crescut al amenințărilor", a declarat Demin.

Sursa: Hotnews

Comentarii