Moştenirea lui Iohannis (II)

marți, 22 noiembrie 2022, 02:50
4 MIN
 Moştenirea lui Iohannis (II)

Transformată de actuala putere, sub sceptrul lui Klaus cel puturos, în gropa de gunoi a Europei, România (dreaptă, educată şi curată!) miroase groaznic a ciumă roşie, a lepră galbenă şi a verde de Budapesta.

La fel ca în anul 2000, Partidul Social Democrat poate câştiga toate alegerile din 2024 doar din pricina numeroaselor erori, prostii şi ticăloşii săvârşite de adversarul principal. Atunci, PNŢCD, acum Partidul Naţional Liberal. Nu vă lăsaţi amăgiţi că există o alianţă politică între pesedişti şi liberali şi că se şopteşte deseori că această alianţă ar putea funcţiona şi peste doi ani.

E foarte vizibil că Marcel Ciolacu şi gaşca lui de meseriaşi fac eforturi ca să-i încalece pe liberali pentru a-şi asuma întreaga guvernare după viitoarele alegeri. Înţelegerea de astăzi se poate prelungi şi dincolo de anul 2024 doar dacă PNL va rămâne creditat cu circa 25% dintre intenţiile de vot. În caz contrar se va repeta povestea din 2000, numai că în locul PRM îi vom vedea pe post de proptea pe cei de la AUR.

Dar mai merită liberalii un scor de peste 20%? Din 2014, de la victoria senzaţională la prezidenţiale a lui Klaus Iohannis, PNL trăieşte doar în minciună. (Dar oare a trăit şi altfel după 1990? Aş răspunde că nu.) Reforma justiţiei promisă de Klaus cel puturos a însemnat îndepărtarea lui Kovesi din fruntea DNA, acceptarea recursului compensatoriu propus de Liviu Dragnea şi punerea la cale, cu ajutorul Curţii Constituţionale, a prescripţiei răspunderii penale.

PNL nu a mişcat un deget nici pentru a bloca eliberarea a mii de infractori periculoşi, nici pentru a evita abandonarea a mii de procese cheie unde acuzaţii erau învinuiţi de prejudicii enorme. De fapt au contribuit decisiv la ambele abuzuri, prima oară indirect, prin reprezentanţi (ALDE), a doua oară prin propria persoană. Concomitent, liberalii s-au dat de ceasul mortii pentru ca nu cumva pensiile speciale, nesimţite şi aberante ale magistraţilor să sufere vreo diminuare. Mai contează că, în campaniile electorale, promiseseră că vor desfiinţa toate pensiile speciale chiar prin modificarea Constituţiei, dacă altfel nu s-ar fi putut? Dar despre reforma constituţională nu au mai adus vorba, fiindcă – Doamne fereşte! – în condiţiile actuale, caracterizate de o confortabilă majoritate parlamentară, chiar se putea realiza. Pe urmă, la referendumul cu pricina, oare câţi români ar fi votat pentru a plăti în continuare pensiile cocoşabile ale judecătorilor şi ale procurorilor?

În schimb, s-a vorbit enorm despre reforma în educaţie, care a eşuat complet şi dramatic, după ce i-a salvat însă de la sancţiuni pe plagiatorii din politică. România Educată înseamnă în anul 2022 înmulţirea violenţelor în şcoli, păstrarea la catedră a dascălilor nătărăi şi agresivi, bulibăşirea curriculei şi a structurii anului şcolar, politizarea suplimentară a învăţământului. Şi în următorii ani societatea românească se va afla sub asaltul necontenit al analfabeţilor funcţional zămisliţi în urma căsătoriei nepotrivite, dar fertile dintre Iohannis şi Sorin Cîmpeanu. Să fie doar o coincidenţă sinistră că acest profesoraş toxic a început politica alături de Dan Voiculescu, a trecut apoi la ALDE, iar mai apoi la Pro România, înainte de a deveni un liberal „reformator” de şcoală românească? Adevăratul liberal şi marele reformator Spiru Haret se învârte în groapă!

După atâtea izbânzi demne de a fi menţionate în letopişeţele Ţării Româneşti, Iohannis a început de ceva vreme să pomenească şi de o necesară reformă în domeniul mediului. În timp ce toate localităţile României sunt sufocate de gunoaie, iar primarii nu iau nicio măsură împotriva numeroşilor contravenienţi de teamă că nu vor mai fi votaţi la următoarele alegeri, liberalii din cancelaria prezidenţială întocmesc proiectul României Curate.

Sunt convins că va ieşi ceva feeric, mai ales că zeci de camioane cu deşeuri periculoase din Germania penetrează în fiecare săptămână graniţele demne de spaţiul Schengen ale României. Dar cât gunoi pot să ardă şi ţiganii ăia din Sinteşti, astfel încât Firea şi Buşoi plus Digi 24 să dea în continuare vina pe Nicuşor Dan pentru poluarea din Bucureşti?

Transformată de actuala putere, sub sceptrul (spectrul?) lui Klaus cel puturos, în gropa de gunoi a Europei, România (dreaptă, educată şi curată, evident!) miroase groaznic a ciumă roşie, a lepră galbenă şi a verde de Budapesta. Aleluia! (Va urma)

Comentarii