Multe și mărunte: Atletismul românesc în doliu

vineri, 29 noiembrie 2019, 02:43
5 MIN
 Multe și mărunte: Atletismul românesc în doliu

Născut în anul 1930, la Bucureşti, Ion Puică a fost licenţiat al Institutului de Cultură Fizică din Bucureşti, promoţia 1959. A practicat atletismul la nivel de performanţă fiind legitimat la: Stadiul Român Bucureşti (1945), CCA.Bucureşti (1951 – 1952), Şantierul Ploieşti (1953), Constructorul (1954), Ştiinţa (1955), Ştiinţa Bucureşti (1956 – 1957), CS..Bucureşti (1958), Ştiinţa Bucureşti (1959).În calitate de tehnician, a activat la: ŞSA.Bucureşti, CSMS.Iaşi, Olimpia Bucureşti şi, în perioada 1990 – 1993, în Spania. A fost antrenor al lotului naţional (1976 – 1988), pentru probele de semifond şi fond, printre sportivele sale numărându-se trei campioane olimpice: soţia sa, Maricica Puică, Doina Melinte şi Paula Ivan.

Simona Halep a renunţat la Dobre

Simona Halep a postat, joi, pe Facebook, un mesaj de mulţumire pentru Daniel Dobre, alături de care a obţinut succese în acest an, ea notând că încheie colaborarea cu antrenorul “cu un trofeu la Wimbledon şi o mare prietenie”. “Daniel, vreau să îţi mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine în acest an. (De fapt, pentru anii mulţi în care ai fost alături de mine) Pentru munca grea, răbdarea şi încrederea în mine. Ne încheiem colaborarea cu un trofeu la Wimbledon şi o mare prietenie… nu puteam cere mai mult! Îţi doresc numai bine şi cine ştie, poate viitorul ne mai rezervă un capitol”, a scris Halep. În septembrie, Simona Halep a anunţat că din sezonul viitor va relua colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill, care a pregătit-o din 2015 până în 2018.

Andreea Răducan ameninţă

Andreea Răducan, preşedintele FR de gimnastică, a declarat, ieri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv a FRG, care a durat aproximativ cinci ore, că ia în calcul demisia dacă nu se vor schimba antrenorii loturilor naţionale feminine şi masculine. Andreea Răducan, aleasă în funcţia de preşedinte la 4 august 2017, susţine înlocuirea antrenorilor Nicolae Forminte (feminin) şi Marius Urzică (masculin), cărora le reproşează neîndeplinirea obiectivelor, mai exact ratarea calificării cu echipele la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo doar la individual prin sportivii Maria Holbură (individual compus) şi Marian Drăgulescu (sărituri).

Naţionala coboară în clasament

România a coborât de pe locul 29 pe poziţia 37 şi are 1475 de puncte în clasamentul FIFA/Coca-Cola, dat publicităţii ieri. Islanda, adversara României din play-off-ul Ligii Naţiunilor, se află pe locul 39, cu 1464 de puncte, după o urcare de urcare o poziţie. Dacă vor câştiga întâlnirea cu Islanda, tricolorii vor întâlni apoi învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la Euro-2020. Bulgaria ocupă poziţia 59 în clasamentul FIFA, cu 1381 de puncte (urcare de două locuri), în timp ce Ungaria este mai sus, pe locul 52, cu 1416 puncte (coborâre de două poziţii). Podium ierarhiei este neschimbat faţă de luna trecută: 1. Belgia – 1765 puncte, 2. Franţa – 1733 puncte, 3. Brazilia – 1712 puncte. Următorul clasament va fi dat publicităţii la 19 decembrie.

Cluj şi Oradea, mână în mână

Echipele CSM Oradea şi U BT Cluj vor evolua în aceeaşi grupă în faza secundă a FIBA Europe Cup. Miercuri seara, U-Banca Transilvania Cluj s-a impus în faţa grupării ruse Enisei Krasnoiarsk, cu scorul de 97-83, şi a câştigat primul loc în grupa G. În aceeaşi grupă, BC Balkan a învins acasă formaţia Sodertalje, scor 90-89. Echipa din Cluj a încheiat grupa pe primul loc, cu 11 puncte (cinci victorii, o înfrângere). Au urmat, Enisei (10 p), Balkan (8) şi Södertalje (7 p).CSM Oradea a cedat pe teren propriu într-un meci în faţa elveţienilor de la Fribourg Olympic, cu scorul de 67-87, şi s-a clasat pe locul secund în grupa D. Îm aceeaşi grupă, CSM Sibiu a fost învinsă, pe teren propriu, scor 67-87, de formaţia Fribourg Olympic. Clasamentul grupei: 1.Bahcesehir – 11 p; 2.Oradea – 10 p; 3. Fribourg – 8 p; 4. Sibiu – 7 p.

 

 

Înlocuitor pentru Emery?

Tehnicianul formaţiei Wolverhampton, Nuno Espirito Santo, ar putea prelua echipa Arsenal în locul lui Unai Emery. Arsenal a câştigat doar patru din cele 13 meciuri din Premier League în acest sezon. Nuno însă crede că este lipsă de respect să se discute despre acest lucru, în contextul în care Arsenal are un manager. Unai Emery l-a înlocuit pe Arsène Wenger în vara anului 2018, dar echipa a ratat calificarea în Liga Campionilor sezonul trecut, pe care l-a încheiat pe locul V în Premier League.. În vârstă de 45 de ani, Nuno a preluat Wolverhampton în mai 2017.

Chapecoense a retrogradat

Echipa braziliană Chapecoense, implicată într-un accident aviatic în 2016, a retrogradat în a doua divizie, după eşecul înregistrat, miercuri, scor 0-1, cu Botafogo, cu trei etape înainte de încheierea campionatului. În urma acestui rezultat, Chapecoense nu mai poate ajunge formaţia Ceara, aflată pe prima poziţie neretrogradabilă, care are nouă puncte avans şi golaveraj mai mare. Retrogradarea a survenit la aproape trei ani după accidentul tragic care a îndoliat clubul, la 29 noiembrie 2016. În acea zi, antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian.

 

Se retrage Lavezzi

Jucătorul argentinian al echipei Hebei Fortune, Ezequiel Lavezzi, şi-a anunţat retragerea din activitate, după meciul cu Guangzhou Evergrande, din campionatul Chinei. „Acest meci va rămâne în memoria mea, deoarece este ultimul al carierei mele. Vreau să stau mai mult alături de copii şi familia mea. Este momentul potrivit. Decizia mea a fost luată, este aproape 100 la sută”, a declarat fotbal. Ezequiel Lavezzi (33 de ani) a fost achiziţionat în 2016 de Hebei Fortune de la Paris Saint-Germain, în 2012 de la SSC Napoli, pentru 31 de milioane de euro. Anterior, Lavezzi a mai evoluat la formaţiile Estudiantes La Plata, San Lorenzo şi Napoli.

 

Comentarii