Multe și mărunte: Cagliari îl vrea de tot pe Marin

marți, 25 mai 2021, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Cagliari îl vrea de tot pe Marin

 

Cagliari va plăti zece milioane de euro clubului Ajax Amsterdam pentru a obţine transferul definitiv al mijlocaşului Răzvan Marin, informează Corrierre dello Sport. În vara trecută, Răzvan Marin a plecat de la Ajax după un singur sezon, în care a jucat 17 meciuri oficiale. El a ales Italia şi formaţia Cagliari a obţinut împrumutul său, cu clauză de cumpărare definitivă de zece milioane de euro. După un început dificil, în care s-a integrat mai greu în nou lui echipă, Marin a devenit un jucător indispensabil pentru formaţia din Sardinia. El a evoluat în 37 din cele 38 de etape ale sezonului (a mai jucat două în Cupa Italiei), marcând trei goluri şi oferind şase pase decisive. Conducătorii sarzilor sunt mulţumiţi de român şi au decis să achite clauza de transfer definitiv, mai ales că echipa s-a salvat de la retrogradare. El va fi sub contract cu Cagliari până în vara anului 2024.

Programul barajelor

Dunărea Călăraşi – FC Voluntari şi CS Mioveni – FC Hermannstadt sunt meciurile din manşa tur a barajului de menţinere/promovare în Liga I, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi, care a avut loc, luni, la Casa Fotbalului. Partidele vor avea loc sâmbătă, iar returul este programat la 2 iunie. FC Hermannstadt şi FC Voluntari au ocupat locurile XIV respectiv XIII în Liga I, în timp ce Dunărea Călăraşi şi CS Mioveni, locurile IV, respectiv III în Liga a II-a. Formaţiile învingătoare din această dublă manşă vor evolua în Liga I sezonul viitor.

Lupta pentru locul olimpic

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că grupările CFR Cluj, FC Viitorul, Chindia, FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş vor să dea jucători pentru naţională la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „CFR Cluj, FC Viitorul, Chindia, FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş sunt de acord să dea jucători. Cluburi incerte, FCSB şi Universitatea Craiova. Am avut o întâlnire cu domnul Rotaru şi urmează să ne vedem cu Gigi Becali. Olimpiada poate însemna o scenă de afirmare, mai mult decât Conference League”, a declarat Burleanu, ţntr-o conferiţă de presă. Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august

„Gruba” rămâne la CSM

Portarul Jelena Grubisic i-a prelungit cu un sezon contractul cu Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, a anunţat, luni, gruparea din Capitală. Jelena Grubisicia venit la CSM Bucureşti în 2015 şi a făcut parte din echipa care un an mai târziu reuşea să cucerească EHF Champions League. Născută în 20 ianuarie 1987 la Zagreb, Jelena Grubisic a început handbalul de performanţă la RK Lokomotiva Zagreb, unde a evoluat până în anul 2009, când a plecat la Krim Ljubljana. După cinci sezoane petrecute la gruparea slovenă, ea a semnat cu formaţia maghiară Gyor Audi ETO KC, unde a jucat un sezon. În tricoul echipei CSM Bucureşti, jucătoarea croată a cucerit patru titluri de campioană, tot atâtea cupe ale României, de tri ori Supercupa şi EHF Champions League.

Trică nu mai e bun la Craiova

Tehnicianul Eugen Trică nu mai este antrenorul echipei FC U Craiova, alături de care a promovat în prima ligă după ce a condus-o în play-off-ul ligii secunde. Trică a venit la Craiova în 13 martie, în locul lui Ovidiu Stângă. Printre antrenorii doriţi de conducătorii grupării in Bănie, se numără Adrian Mutu, Dan Petrescu şi Edi Iordănescu.

Juventus va juca în UCL

Juventus, fără atacantul Cristiano Ronaldo, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 4-1 (3-0), formaţia Bologna, în etapa a XXXVIII-a, ultima, a campioantului italian Serie A. În celelalte două meciuri importante pentru configuraţia părţii superioare a clasamentului, Atalanta – AC Milan 0-2 şşi Napoli – Verona 1-1. Astfel, Napoli a oferit echipei Juventus şansa de a juca şi la anul în Liga Campionilor Inter Milano, locul I, cu 91 de puncte, era campioană de etape bune. AC Milan a terminat pe locul al doilea, cu 79 de puncte. Atalanta şi Juventus au ocupat locurile III şi IV, iar Napoli şi Lazio vor juca în Europa League, în timp ce Lazio va evolua în Conference League. Au retrogradat Benevento, Crotone şi Parma.

Oina va avea federaţie internaţională

Federaţia Română de Oină a făcut primul pas pentru înfiinţarea Federaţiei Internaţionale de Oină, la care va fi membru fondator, a anunţat, pe Facebook, organizaţia care se ocupă de destinele sportului naţional în România. Membri fondatori vor fi Federaţia Română de Oină, Federaţia Naţională de Oină din Republica Moldova, Oina Federation of India, UK Oina Federation. În momentul de faţă mai sunt solicitări pentru practicarea oinei în Spania, Nepal, Bangladesh, Venezuela, Grecia, Croaţia, Ucraina, Serbia, precizează Federaţia Română de Oină, care adaugă că aşteaptă înfiinţarea unei structuri similare şi în Pakistan.
 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii