Multe si marunte: FRF câştigă un proces cu ieşenii

vineri, 02 martie 2018, 02:43
6 MIN
 Multe si marunte: FRF câştigă un proces cu ieşenii

 

Federaţia Română de Fotbal (FRF) anunţă că a câştigat procesul cu mai mulţi fotbalişti care au contestat introducerea regulii ce obligă fiecare echipă din Liga I să aibă pe teren un jucător sub 21 de ani.  Mai mulţi foşti şi actuali jucători de la CSM Poli Iaşi, Andrei Cristea, Ovidiu Mihalache, Cosmin Frăsinescu, Gabriel Bosoi, Ionuţ Voicu, Vasile Gheorghe, Mădălin Ciucă, au chemat în judecată Federaţia Română de Fotbal pentru introducerea regulii U21 la nivelul Ligii I, iar Curtea de Apel a dat câştig de cauză forului de la Casa Fotbalului, la 27 februarie, respingând cererile celor şapte fotbalişti. Aceasta este cea de-a doua decizie favorabilă FRF, după ce, anterior, Consiliul Naţional pentru Combatarea Discriminării a dat dreptate Federaţiei Române în procesul intentat de aceiaşi fotbalişti. Fotbaliştii au recurs la această acţiune pe vremea mandatului lui Florin Prunea la conducerea clubului din Copou, acesta fiind un fervent contestatar al regulii amintite.

Greu cu liderul la handbal

Politehnica Iaşi a suferit un nou eşec în Liga Naţională de handbal masculin.

Ieri, în Sala Polivalentă, formaţia pregătită de Florin Spiridon a cedat în faţa

liderului, Steaua Bucureşti, cu scorul de 24-32 (13-19). Meciul, care a contat pentru etapa a XXI-a, a fost echilibrat în start: în minutul 9 scorul era egal, 5-5, iar în minutul 19 oaspeţii aveau un singur gol avans, 10-11. Steaua a pus însă o diferenţă confortabilă la pauză, de şase  goluri şi a controlat ostilităţile în actul secund, când Iaşul nu s-a apropiat la  mai puţin de patru lungimi. Golurile gazdelor au fost marcate de Vancea (6), Budui (4), Chirilă (3), Bulov

(3), Ciobanu (2), Dimofte (2), Chiş (2), Carali (1), Niţu (1).  Politehnica a rămas astfel cu 5 puncte, pe ultimul loc al clasamentului  eşalonului de elită. În etapa viitoare, Iaşul va avea o nouă misiune imposibilă.  Joi, de la ora 18:00, Poli va juca în deplasare, cu echipa campioană, Dinamo Bucureşti. (Ovidiu MINEA)

 

 

Şcoala Ardeleană de volei

Volei Alba Blaj este noua echipă minune din sportul românesc. Formaţia ardeleană a avut un sezon fantastic în Liga Campionilor la feminin, astfel că şi-a asigurat în premieră calificarea între cele mai bune şase echipe din competiţie.  Mai mult, Alba Blaj este prima echipă sigură de prezenţa în Final Four, după ce a primit dreptul de a organiza turneul final. Campioana României a evitat un play-off suplimentar, după cele cinci victorii din grupă şi o înfrângere la final cu Volero Zürich care nu a mai contat. "Este un succes extraordinar pentru sportul românesc şi o mândrie pentru noi organizarea turneului Final Four al Ligii Campionilor la volei feminin la Bucureşti. Nu ar fi fost posibil fără ajutorul partenerilor noştri, care s-au arătat foarte deschişi acestei idei, la discuţiile pe care le-am avut la începutul săptămânii la Bucureşti”, a declarat Gheorghe Rotar, primarul municipiului Blaj.

 

O nouă candidatură la preşedinţia FRF: Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu a anunţat, ieri, că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal şi a precizat că a ataşat şi cele 210 documente de susţinere venite din partea cluburilor şi asociaţiilor judeţene. Actualul şef de la "Casa Fotbalului" este convins că şi alţi membri FRF "vor susţine prin vot continuitatea, echidistanţa şi corectitudinea, nu compromisul, părtinirea şi comisionul". Alegerile pentru preşedinţia FRF sunt programate pe 18 aprilie şi, până acum, oficial, şi-au anunţat candidatura Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş, Victoraş Iacob şi Sorin Răducanu

 

Stadionul din Târgu Jiu devine o himeră

Cu toate că trebuia finalizat cel târziu anul trecut, odată cu stadionul din Craiova, arena din Târgu Jiu încă nu a fost dată în folosinţă şi nu va fi utilizabilă prea curând.  La început anului 2018, primarul oraşului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunţa că în luna martie speră să obţină fondurile suplimentare pentru încheierea construcţiei. în prima zi din luna martie, edilul şef transmite o nouă amânare, că stadionul ar putea fi gata abia în septembrie, nu cel târziu în iulie. Primarul a mai transmis că lucrările de finalizare a stadionului din Târgu Jiu s-ar putea face în trei luni, însă problema este obţinerea fondurilor. Clubul Pandurii are drept de folosinţă asupra stadionului până în 2020. Echipa se află pe locul 17 în Liga a II-a, retrogradabil, după 22 de etape desfăşurate în acest sezon. Pandurii îşi dispută meciurile de pe teren propriu la Motru, pe stadionul Minerul.

Blatter este împotriva VAR

Fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, a comentat pe Twitter posibilitatea ca arbitrajul video să fie folosit la Cupa Mondială din Rusia. Blatter spune că ar fi o greşeală să fie folosit acest sistem, folosit deocamdată în competiţiile din Anglia, Italia sau Germania. IFAB, organismul care stabileşte regulile jouclui de fotbal va decide, sâmbătă, dacă va sistemul de arbitraj video(VAR) va deveni permanent. Oficialii FIFA au declarat, în câteva rânduri, că intenţionează să folosească VAR la turneul din Rusia. “Fac un apel personal la cei de la IFAB, gardienii legilor fotbalului: Cupa Mondială nu poate fi folosită pentru a fi experimentată o asemenea schimbare fundamentală în istoria fotbalului, aşa cum este VAR”, a scris Sepp Blatter.

Un nou eşec pentru poloiştii stelişti

Campioana en-titre a României la polo, Steaua Stirom, a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formaţia germană Spandau 04 Berlin, cu scorul de 9-11 (2-1, 2-1, 3-7, 2-2), în grupa B a Ligii Campionilor. În următoarea etapă, Steaua va juca pe teren propriu, în 14 martie, cu Sabadell. Campioana României joacă pentru prima dată în grupele Ligii Campionilor.

 

Şi totuşi, Neymar la cuţit

Clubul Paris Saint-Germain a anunţat că Neymar, care s-a accidentat la un meci din Ligue 1, va fi operat la sfârşitul acestei săptămâni, în Brazilia. “La finalul planului prevăzut iniţial, de trei zile de îngrijiri, staff-ul medical al PSG şi cel al naţionalei Braziliei au ajuns la o concluzie. De comun acord cu jucătorul, s-a decis să se opteze pentru o intervenţie chirurgicală. Neymar va fi operat la sfârşitul acestei săptămâni, în Brazilia, de către doctoral Rodrigo Lasmar, alături de care se va afla şi profesorul Saillant”, este anunţul PSG. În urmă cu două zile, Paris Saint-Germain a anunţat că Neymar a suferit o entorsă la glezna dreaptă şi o fisură la al cincilea metatarsian, în partida câştigată cu scorul 3-0, în faţa rivalei Olympique Marseille.

 

Nora Mørk a dat la pace

Nora Mørk, cea mai bună handbalistă din Norvegia, a decis să revină la naţională după ce a făcut pace cu federaţia nordică. Handbalista a decis să se retragă după ce a fost implicată într-un scandal, ca urmare a faptului că au apărut, pe internet, fotografii nud, furate din telefonulul acesteia. În luna ianuarie, într-un interviu acordat ziarului Verdens Gang (VG), Nora Mørk a afirmat că are în vedere retragerea din naţionala Norvegiei. În noiembrie 2017, Nora Mork a dezvăluit că hackerii i-au spart telefonul, i-au furat poze cu ea dezbrăcată, apoi le-au publicat pe internet. Cazul a luat o shimbare neaşteptată, după ce interul dreapta al naţionalei Norvegiei a venit cu noi dezvăluiri în tabloidul VG. Handbalista a acuzat jucători din naţionala masculină a Norvegiei de hărţuire sexuală şi le-a solicitat scuze publice, în sens contrar luând în calcul chiar retragerea de la prima reprezentativă. Acuzele au venit după ce doi handbalişti care au fost prezenţii la Campionatul European din Croaţia au distribuit fotografiile intime coechipierilor din echipă.

 

 

Comentarii