Multe şi mărunte: Iar Hamilton!

luni, 24 iunie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe şi mărunte: Iar Hamilton!

 

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, ieri Marele Premiu al Franţei, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul de la Le Castellet. Pentru Hamilton, care a pornit din pole position, este al şaselea succes din acest sezon şi al patrulea consecutiv. “Nu aş putea să fac ceea ce fac fără această echipă incredibilă”, a declarat Lewis Hamilton la finalul cursei. Pe poziţia a doua s-a clasat colegul lui Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas. Podiumul a fost completat de Charles Leclerc (Monaco/Ferrari). Etapa următoare, Marele Premiu al Austriei, va avea loc în data de 30 iunie, la Spielberg.

Ne pricepem şi la sambo

Sportivele Daniela Poroineanu, Anda Vâlvoi şi Alina Păunescu  au obţinut, sâmbătă, medalii de bronz în competiţia de sambo, la Jocurile Europene de la Minsk. Poroineanu s-a clasat pe locul trei la categoria 56 kg, Vâlvoi la 64 kg iar Păunescu la categoria ^80 kg.  România este reprezentată la Minsk de 123 de sportivi. Ei concurează în toate cele 15 sporturi şi discipline sportive: de atletism, baschet 3×3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică – artistică, aerobică şi ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte – feminin, libere şi greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv şi tir cu arcul. Rezultatele obţinute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir cu acul, tir sportiv – contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice – Tokyo 2020.

Clarificări în Copa America

Vineri, la Salvador, în etapa a II-a a grupei C din Copa America, echipa Chile a depăşit cu scorul de 2-1 formaţia Ecuadorului, prin golurile marcate de Fuenzalida ('8) şi Alexis Sanchez ('56), respectiv, Enner Valencia ('26 – penalty. În urma acestui rezultat, echipa chiliană a devenit a doua echipă calificată în sferturi după Columbia, din grupa B. Sâmbătă, s-au încheiat conturile grupei A: Brazilia a învins cu 5-0 formaţia Peru, goluri marcate de Casemiro ('11), Firmino ('18), Everton ('31), Dani Alves ('53) şi Willian ('90), ratând şi un penalty la 5-0 prin Gabriel Jesus. La Belo Horizonte, Venezuela a învins Bolivia cu 3-1. Au marcat: Machis ('1 şi '54), Martinez('86) / Justiniano ('83). Brazilia şi Venezuela au obţinut accesul în sferturi.

 

A început şi Cupa Africii

Cupa Africii pe Naţiuni (CAN) a început vineri seara la Cairo, selecţionata Egiptului câştigând meciul de deschidere, scor 1-0, cu Zimbabwe. Egiptenii s-au impus prin golul lui Trezeguet, din minutul 41. Din reprezentativa Egiptului nu au lipsit vedetele Mohamed Salah (Liverpool) şi Mohamed Elneny (Arsenal). În aceeaşi grupă, Uganda a învins cu 2-0 selecţionata RD Congo prin golurile lui Kaddu ('14) şi Okwi ('41). În grupa B,debutanta Madagascar a realizat o remiză, scor 2-2, cu Guineea. Au marcat Andrianantenaina ('49 – jucător la Ludogoreţ) şi Andriamatsinoro ('55), respectiv, Kaba ('34) şi Kamano ('64 – penalty). În celălalt meci, Nigeria a învins Burundi cu 1-0, gol Ighalo ('77).

Se lasă Delpo?

Tenismanul argentinian Juan Martin Del Potro, locul 12 ATP, care a suferit o fractură la rotula dreaptă la turneul de la Queen’s Club, a fost operat, sâmbătă, la Barcelona,el afirmând că intervenţia chirurgicală a decurs bine. Del Potro l-a învins, miercuri, pe canadianul Denis Shapovalov, numărul 25 mondial, scor 7-5, 6-4, în primul tur la Queen’s. El a alunecat în timpul partidei, însă a reuşit să încheie meciul cu sportivul canadian, apoi s-a retras din turneu înaintea întâlnirii cu spaniolul Feliciano Lopez, locul 113 mondial. Fost număr 3 mondial, Del Potro a avut o carieră marcată de numeroase accidentări, ba la cotul stâng, care l-a făcut să piardă mare parte din sezoanele 2014 şi 2015, ba la genunchi. După această ultimă accidentare, jucătorul argentinian nu a exclus posibilitatea de a-şi încheia cariera.

 

Blestemul steliştilor

Deşi pornea ca favorită, având în vedere că a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti în play-off-ul din Liga 4, Carmen Bucureşti a ratat promovarea. Formaţia bucureşteană a remizat în tur, la Călăraşi, scor 3-3, însă a pierdut returul disputat duminică, scor 1-2. Mostiştea Ulmu a promovat în Liga 3, în urma rezultatului general de 5-4, la general. Astfel, atât CSA Steaua Bucureşti, cât şi Carmen Bucureşti vor rămâne în Liga 4 şi în sezonul următor. În meciul decisiv din play-off-ul Ligii IV Bucureşti, Carmen s-a impus cu 1-0, iar ratarea obiectivului i-a determinat pe suporterii stelişti să pătrundă pe teren, să îi dezbrace pe jucători de echipament, să se certe cu antrenorul Marius Lăcătuş şi apoi să mute scandalul în Ghencea.

 

Real Madrid vrea fete

Clubul Real Madrid îşi va înfiinţa o echipă de fotbal feminin, pe care speră să o poată înscrie în prima ligă chiar din sezonul viitor, potrivit marca.com, care citează OK Diario. Potrivit surselor citate, Florentino Perez ar fi ajuns la un acord cu gruparea CD Tacon, care a promovat în Liga Iberdrola, pentru a-i cumpăra locul. „Operaţiunea” ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, pentru mai puţin de jumătate de milion de euro. CD Tacon este un club fondat în 2014 şi îşi are sediul în districtul madrilen Hortaleza. Atletico Madrid, FC Barcelona, ​​Real Sociedad, Athletic Bilbao şi Levante sunt alte grupări din LaLiga care au echipe feminine de fotbal.

 

Comentarii