Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe şi mărunte: Lazio a câştigat Cupa Italiei

GALERIE
lazio-atalanta
  • lazio-atalanta
- +

 

Echipa Lazio Roma, cu Ştefan Radu intrat pe teren ca rezervă, a învins, ieri,  pe Stadio Olimpico din Roma, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Atalanta, în finala Cupei Italiei. Golurile au fost marcate de Milinkovici-Savici, în minutul 82, şi de Correa '90. Radu a intrat pe teren în minutul 36, în locul lui Bastos. Pentru echipa din Roma acesta este al şaptelea triumf în Cupa Italiei. Lazio cucerise ultima dată trofeul în sezonul 2012/2013.

Stoica nu mai stă pe bancă

Directorul sportiv al FCSB, MIhai Stoica, a anunţat pe reţele de socializare, că nu va mai sta pe banca de rezerve a echipei, pentru că nu mai vrea să fie înjurat. “Meciul cu Sepsi a fost ultimul pentru mine pe bancă. M-am săturat să fiu înjurat pe toate stadioanele. Dacă în Ştefan cel Mare poate merit, m-am tot contrat cu PCH, la Craiova - de exemplu - chiar nu înţeleg. Adresez rugămintea celor care se referă la persoana mea să-mi scrie pe whatsapp. Promit să răspund, chiar dacă monosilabic”, a afirmat Stoica. Într-o intervenţie la Digi Sport, oficialul a explicat că nu mai propune tehnicieni pentru că echipa nu a avut rezultate atunci când a propus el antrenori.

Lăncierii sunt campioni

Ajax Amsterdam, formaţie la care va evolua din sezonul viitor Răzvan Marin de la Standard Liège, a câştigat, miercuri, titlul în Olanda cu numărul 34 din istorie, primul din 2014. Ajax a învins, în deplasare, cu 4-1, formaţia De Graafschap, în ultima etapă a sezonului, în care a reuşit un golaveraj de excepţie, 119-32.  Fosta campioană, PSV Eindhoven, a învins, acasă, cu 3-1, pe Heracles Almelo, dar a terminat la trei puncte de Ajax (83 faţă de 86). Deşi a jucat în acest sezon în semifinalele Ligii Campionilor, echipa din Amsterdam va evolua în ediţia viitoare în preliminarii, în turul al treilea, pe traseul campioanelor. PSV va juca în turul al doilea preliminar, pe traseul non-campioanelor.  Ajax a realizat eventul, după ce la 5 mai a câştigat şi Cupa Olandei, scor 4-0, în finală, cu Willem Tilburg.

Valverde îl vrea pe Bartomeu

Preşedintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, şi-a declarat, joi, sprijinul pentru antrenorul Ernesto Valverde, extrem de criticat după eliminarea echipei în semifinalele Ligii Campionilor.  “Ernesto Valverde este antrenorul pe care îl dorim. Este un proiect pe termen mediu şi lung, Ernesto are un contract şi noi suntem foarte mulţumiţi de el”, a declarat Bartomeu. Valverde a fost extrem de criticat de presă şi suporteri după eliminarea în faţa formaţiei Liverpool, scor 0-4, în semifinalele Ligii Campionilor, după ce în tur câştigase, scor 3-0. Deşi a fost eliminată din Liga Campionilor, FC Barcelona a reuşit să îşi asigure un nou titlu de campioană a Spaniei.

Accidentat în meci caritabil

Fotbalistul echipei Chelsea Londra, Ruben Loftus-Cheek, ar putea rata finala Ligii Europa din cauza unei accidentări pe care a suferit-o la un meci amical cu New England Revolution, disputat în SUA. Loftus-Cheek s-a accidentat în repriza a doua la glezna stângă. helsea s-a impus cu scorul de 3-0 în partida disputată pe Gillette Stadium, la Foxborough. Au marcat Ross Barkley (2) şi Olivier Giroud. Meciul a fost organizat în scop caritabil, cu această ocazie strângându-se 4 milioane de dolari pentru organizaţii care luptă împotriva discriminării şi violenţei.Echipa londoneză va disputa finala Ligii Europa în data de 29 mai, la Baku, în compania rivalei din Premier League Arsenal Londra.

Retragerea unei patinatoare

Sportiva sud-coreeană Lee Sang-hwa, dublă campioană olimpică la patinaj viteză, şi-a anunţat, joi, retragerea din activitatea competiţională, relatează presa internaţională. Lee Sang-hwa a spus cu ochii în lacrimi, într-o conferinţă de presă, că nu va mai concura, deoarece nu s-a refăcut total după o accidentare la genunchi. Sportiva în vârstă de 30 de ani este multiplă campioană mondială şi olimpică. Ea a obţinut aurul olimpic în 2010 şi în 2014, în proba de 500 m. În 2018, la Pyeongchang, a obţinut medalia de argint. Lee Sang-Hwa a câştigat aurul mondial în 2012, 2013 şi 2016 la 500 m şi în 2010 la sprint.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri