Multe și mărunte: Maxim şi Şumudică, pe podiumul turc

luni, 28 decembrie 2020, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Maxim şi Şumudică, pe podiumul turc

 

Gaziantepspor, echipă antrenată de Marius Şumudică, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1), formaţia Alanyaspor, în etapa a XV-a a campionatului turc de fotbal SuperLig. Au marcat: Dicko ('9), Demir ('30), Maxim ('61) / Davidson ('26). La gazde, fundaşii Alin Toşca şi mijlocaşul Alexandru Maxim au fost titulari.Maxim a marcat cu un şut la colţul lung, din poziţie lateral-stânga, din marginea careului mare, după o acţiune de contraatac a formaţiei lui. Aceasta a fost a şaptea reuşită a internaţionalului român, în campionatul în curs. După a patra victorie la rând, Gaziantep a urcat de pe locul V pe locul III, cu 27 de puncte, la egalitate cu Alanyaspor şi cu două puncte în urma liderului, . Galatasaray.

 

Ianis a revenit în inima lui Gerrard

Ianis Hagi a marcat golul victoriei pentru Glasgow Rangers în campionatul Scoţiei, în meciul câştigat, scor 1-0, cu Hibernian, din etapa a XX-a. Hagi, care a fost titular, a marcat în minutul 33. El a fost înlocuit în minutul 67 cu Arfeld. Antrenorul Steven Gerrard l-a lăudat la finalul partidei cu Hibernian pe internaţionalul român. „Ianis a primit şansa de a reveni în echipă şi a profitat din plin de ea. Sunt din nou foarte mulţumit de prestaţia sa, aşa cum am fost şi etapa trecută. Este într-un moment bun, e încă tânăr şi se dezvoltă”, a spus Steven Gerrard, după meciul cu Hibernian. Glasgow Rangers conduce în clasament cu 19 puncte în faţa marii rivale, Celtic, care are însă, patru meciuri mai puţin disputate.

 

Transfer de marcă plănuit de Fener

Mijlocaşul ofensiv german Mesüt Özil ar putea pleca de la Arsenal pentru a ajunge la Fenerbahce Istanbul, începând din iunie, când se încheie contractul cu gruparea engleză. Potrivit Bild, Fenerbahce i-a promis jucătorului de 32 de ani un salariu anual de 8 miioane de euro. Mesüt Özil nu a mai jucat în formaţia engleză din 7 martie, când a fost scos de antrenorul Mikel Arteta de pe lista pentru Premier League şi Liga Europa. Mesüt Özil a fost transferat de Arsenal în vara anului 2013, de la Real Madrid, cu suma record, atunci, pentru un jucător german şi pentru „tunari” de 50 de milioane de euro.

Lukaku, golgeterul anului

Atacantul belgian al echipei Inter Milano, Romelu Lukaku, a fost golgeterului anului 2020, în competiţiile organizate de UEFA. Lukaku a marcat 16 goluri în aceste an, patru în Liga Campionilor, şapte în Liga Europe şi cinci în Liga Naţiunilor, depăşindu-l pe norvegianul Erling Haaland (Boriussia Dortmund), care a avut 14 reuşite, opt în Liga Campionilor şi şase în Liga Naţiunilor. Pa locul al treilea s-a clasat Eddie Nketiah (Arsenal/Anglia), cu trei goluri în Liga Europa şi opt în preliminariile CE U21.

Chilavert, pe urmele lui Weah

Fostul portar Jose Luis Chilavert şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al statului Paraguay, la alegerile care vor avea loc în 2023. Chilavert, 55 de ani, a declarat încă din vară că intenţionează să candideze, iar acum a postat un mesaj pe Twitter, în care îşi oficializează decizia. Jose Luis Chilavert a jucat în carieră la echipe ca Guarani, San Lorenzo, Real Zaragoza, Velez Sarsfield, Strasbourg şi Penarol. El s-a remarcat ca un portar-golgeter, marcând numeroase goluri din penaltiuri şi lovituri libere. La echipa naţională a Paraguayului, Chilavert a strâns 74 de prezenţe şi opt goluri marcate. El a înscris în cariera de jucător profesionist 67 de goluri, multe decisive, fiind al doilea portar din acest punct de vedere după brazilianul Rogerio Ceni (131). Dacă va reuşi la alegeri, el va deveni al doilea fost fotbalist preşedinte al unei ţări, după George Weah în Liberia.

Mondial feminin cu 32 de echipe

FIFA a stabilit că numărul de echipe la turneul final al Cupei Mondiale feminine va creşte de la 24 la 32, începând cu ediţia din 2023. „După succesul uimitor al ediţiei din 2019, s-a luat decizia de a extinde Cupa Mondială feminină la 32 de echipe şi, astfel, de a continua să încurajeze creşterea fotbalului feminin”, a explicat FIFA. La turneul final vor obţine calificarea direct 27 de echipe, în urma competiţiilor continentale. Acestora li se vor adăuga reprezentativele ţărilor gazdă, Noua Zeelandă şi Australia. Ultimele trei echipe vor fi stabilite după un turneu de baraj, la care vor participa zece naţionale. Europa va fi reprezentată de 11 formaţii, faţă de nouă până acum. Încă o echipă europeană va evolua în turneul de calificare.

 

Comentarii