Multe și mărunte: Novac a câştigat Cupa Europei la suliţă

marți, 15 martie 2022, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Novac a câştigat Cupa Europei la suliţă

Atletul român Alexandru Novac a cucerit medalia de aur în proba de aruncare a suliţei, duminică, în Cupa Europei de aruncări, la Leiria (Portugalia), cu performanţa de 80,49 metri. Novac, clasat pe 12 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a reuşit cea mai bună performanţă a sa în acest sezon. Argintul a fost obţinut de letonul Patriks Gailums (79,49 m), iar bronzul a revenit italianului Roberto Orlando (78,19 m). Cu o zi în urmă, discobolul Alin Firfirică s-a clasat pe locul VI.Bianca FGhelber, care s-a clasat pe 6 la JO 2020, cel mai bun rezultat al unui atlet român, a încheiat pe locul 11 la aruncarea ciocanului, cu 67,40 m, iar Andrei Toader a ocupat poziţia a opta la aruncarea greutăţii, cu 19,72 m.

Mbappé, încă un pas spre Real

Kylian Mbappé, marea vedetă a fotbalului francez, aflat la final de contract cu clubul Paris Saint-Germain, a semnat cu echipa Real Madrid încă din 30 ianuarie, scrie presa spaniolă. Potrivit dezvăluirilor jurnalistului Ramon Alvarez, colaborator al postului Radio Marca, foarte bine informat în privinţa grupării din capitala Spaniei, avocata atacantului francez, Delphine Verheyden, s-a întâlnit cu doi responsabili ai clubului Real Madrid, la finele lunii ianuarie, pentru oficializarea contractului lui Mbappé” înaintea dublei pe care PSG a disputat-o împotriva formaţiei de pe Santiago Bernabeu, în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Ramon Alvarez precizează, totodată că „în acest timp de operaţiuni se semnează mai multe contracte”, aşa cum a fost şi în cazul plecării lui Lionel Messi de la FC Barcelona la PSG.

Rapid a câştigat derbiul nostalgic

Formaţia FC Rapid a învins, duminică seară, la Mioveni, cu scorul de 3-1 (3-1), echipa Dinamo, într-un meci din prima etapă a play-out-ului Ligii 1. Golurile au fost marcate de Ioniţă (‘3), Kait (‘8) şi Bălan (’30) pentru învingători, respectiv Morar (’11). Ieri, în ultimul meci al primei etape din play-out, FC Botoşani a învins, pe teren propriu pe Gaz Metan Mediaş cu scorul de 5-0 (1-0) prin golurile marcate de M.Roman II ('14), Mailat ('18), Târcoveanu ('61), Jaja ('62) şi Matricardi ('76 – autogol). După prima etapă, clasamentul play-out arată astfel: 1.Botoşani – 26 p; 2. UTA – 23 p (3-0); 3-4.Rapid – 23 p (3-1), Sepsi – 23 p (3-1); 5.Chindia – 19 p; 6. FCU Craiova – 18p; 7. Mioveni – 15 p; 6. Dinamo – 9 p; 7. Clinceni – 7 p; 8.Mediaş – 1 p.

Se mai vinde Chelsea?

Compania americană de investiţii care se ocupă de vânzarea clubului Chelsea se aşteaptă ca schimbarea proprietarului grupării să aibă loc până la sfârşitul lunii, după discuţii pozitive cu guvernul britanic. Guvernul va trebui să modifice licenţa acordată, pentru ca echipa să fie vândută, după ce actualul proprietar Roman Abramovici a fost palsat pe lista oligarhilor sancţionaţi din cauza războiului din Ucraina.După un acord conform căruia vânzarea va fi aprobată de guvern, iar fondurile obţinute astfel vor merge către o organizaţie caritabilă, există speranţe că va fi stabilit un amendament pentru efectuarea tranzacţiei.

Hamilton îşi schimbă numele

Pilotul britanic Lewis Hamilton a declarat că este în proces de a-şi schimba numele, pentru a include numele de familie al mamei sale, Larbalestier. Hamilton a făcut această dezvăluire la Dubai Expo, unde a pus la îndoială tradiţia ca femeile să-şi piardă numele de familie atunci când se căsătoresc. Părinţii lui Hamilton, Anthony Hamilton şi Carmen Larbalestier, au divorţat când Lewis era mic.”Sunt foarte mândru de numele familiei mele: Hamilton. De fapt, puţin ştiu că numele al mamei mele este Larbalestier. Şi sunt pe cale să pun asta în numele meu. Îmi doresc foarte mult ca numele ei să continue cu numele Hamilton”, a declarat septuplul campion mondial de Formula 1.

Inegalabilul LeBron

LeBron James a devenit singurul baschetbalist din istoria NBA care a depăşit 10.000 de puncte, 10.000 de recuperări şi 10.000 de pase decisive. Totodată, sportivul echipei LA Lakers este singurul jucător cu peste 30.000 de puncte, 10.000 de pase decisive şi 10.000 de reuperări reuşite în carieră.James, în vârstă de 37 de ani, aflat la sezonul numărul 19 în NBA, are o medie de aproape 30 de puncte pe meci. El a atins 10.000 de pase decisive, duminică, cu un „assist” către Carmelo Anthony şi a reuşit recuperarea cu numărul 10.000 în ianuarie 2020.

China a dominat Jocurile Paralimpice

La fel ca la ceremonia de deschidere, Stadionul Olimpic din capitala Chinei, emblematicul „Cuib de pasăre”, a găzduit şi ceremonia de final, realizată de celebrul regizor Zhang Yimou.. Drapelul paralimpic a fost coborât şi transmis organizatorilor viitoarei ediţii a Jocurilor de iarnă, ce va avea loc în 2026 la Milano şi în staţiunea de schi Cortina d'Ampezzo din Munţii Dolomiţi. China s-a afirmat ca o nouă putere în sporturile paralimpice de iarnă, cu 61 de medalii, dintre care 18 de aur, 20 de argint şi 23 de bronz, devansând în clasamentul final pe medalii Ucraina şi Canada (8-6-11).

Comentarii