Multe si mărunte: Plămadă, pus pe liber

joi, 17 ianuarie 2019, 02:43
6 MIN
 Multe si mărunte: Plămadă, pus pe liber

 

Echipa ploieşteană s-a despărţit până acum de zece jucători, iar un al unsprezecelea a fost anunţat că e liber să-şi caute o nouă echipă. Adus în vară din Liga 1, de la Botoşani, pentru a ajuta la promovare, Florin Plămadă (26 de ani) nu a confirmat aşteptările la Petrolul şi a fost înştiinţat de către conducerea executivă că trebuie să-şi caute echipă, acceptând, într-un final, termenii propuşi pentru rezilierea angajamentului, anunţă Ziarul Prahova. Fundaşul originar din Rădăuţi a fost utilizat în prima parte a sezonului în 15 meciuri, în 13 ca titular, şi a înscris un gol, cu Chindia (2-0).

Dinamo, ce-ai ajuns?

FC Dinamo Bucureşti a pierdut duelul cu FC Sion, locul 7 în prima ligă a campionatului elveţian, scor 0-3 (0-2), în al doilea meci amical din cadrul stagiului de pregătire în Turcia. Au marcat: Abdellaoui (‘25), Y. Fortune (‘30) şi Tavares (‘74). Dinamo a folosit echipa de start: Muţiu – Sorescu, Filip, Grigore, Aliji – Salomao, Ait-Atmane, Krans, Jaadi – D. Popa, Montini au evoluat din primul minut pentru echipa antrenată de Mircea Rednic, iar după pauză au mai jucat Fara – Zenke, Măgureanu, D. Ciobotariu, Ehmann, Gomelt, Mustoe, Creţu, Longher. Următoarea partidă amicală a roş-albilor este programată duminică, 20 ianuarie, cu FK Liepaja (Letonia).

Gyenes a abandonat la Dakar

Motociclistul Emanuel Gyenes a abandonat, ieri, în etapa a opta a Raliului Dakar, după ce în urma unei căzături a avut probleme la braţul drept, astfel că a avut mari dificultăţi în a ţine mâna pe ghidon. “Am încercat imposibilul şi eram deja foarte aproape să fac să devina realitate ce mi-am propus. Etapa 8 din Dakar 2019 nu a fost nicidecum cum mi-am dorit-o. A fost un start in care 80% din motociclişti am pornit după zece maşini şi cinci camioane şi a fost extrem de greu în urme şi praf. Dupa un post de control am căzut, s-a avariat sistemul de navigaţie şi impactul a fost dur pentru braţul drept în care am tija. Am încercat să mai merg şi după 10 km a trebuit să mă opresc pentru ca nu mai puteam ţine mâna pe ghidon. Am stat zeci de minute să văd dacă pot continua, însă în cele din urmă a trebuit să chem elicopterul. Voi reveni anul viitor în Dakar mult mai puternic şi mai motivat!”, a precizat Gyenes, pe pagina sa de Facebook.

Lovitura “şepcilor”

Bogdan Lobonţ (40 de ani) pregăteşte un transfer de răsunet la Universitatea Cluj. Lobonţ antrenor în Liga a doua la “studenţi”, şi-a folosit relaţiile pe care le are în fotbalul italian după ce a petrecut nouă ani la AS Roma şi încearcă să-l transfere pe Libor Kozak (29 de ani), fost fotbalist la Lazio şi golgeter în Europa League. Calciomercato a scris despre transferul lui Kozak la U Cluj. Pe vremea când era la Lazio, în sezonul 2012/2013, cehul a fost golgeterul Europa League. Kozak nu a prins niciun meci la Livorno, echipă cu care a semnat sezonul trecut, şi ar fi gata de un nou început în liga a doua din România. Lobonţ îl vrea pe Libor Kozak, considerându-l vital pentru forţarea promovării. Daniel Pârvulescu (22 de ani), de la Pandurii, e primul transfer al iernii la Universitatea Cluj.

Zicu se întoarce

Fostul fotbalist Ianis Zicu a decis să urmeze cariera de antrenor şi a preluat grupa U19 a clubului FC Voluntari, anunţă gruparea ilfoveană. Ca jucător, Ianis Zicu, 35 de ani, a evoluat pentru Dinamo Bucureşti, Rapid Bucuresti, Internazionale Milano, Parma, Politehnica Timişoara, ŢSKA Sofia, Pohang Steelers, Gangwon FC, Petrolul Ploieşti şi ASA Târgu Mureş fiind dublu câştigător al Ligii I în 2002 şi 2004.

Valverde rămâne la Barcelona

Ernesto Valverde rămâne antrenor la FC Barcelona şi în sezonul viitor, a anunţat, miercuri, preşedintele grupării catalane Josep Maria Bartomeu. “Nu avem nicio îndoială că Valverde va fi antrenorul nostru şi în viitor. Sigur că vom discuta cu el, dar credem mult în el. Face treabă foarte bună. Este inteligent, ştie bine sistemul de joc şi gestionează meciurile aşa cum ne place”, a declarat Josep María Bartomeu, într-un interviu pentru sport.es. Tehnicianul Ernesto Valverde a fost numit antrenor la FC Barcelona în mai 2017, în locul lui Luis Enrique. El a semnat atunci un contract pe două sezoane. În vârstă de 55 de ani, Valverdea fost jucător la FC Barcelona şi a mai a pregătit Athletic Bilbao, Olympiakos Pireu, Espanol, Villarreal şi Valencia.

Naturalizăm şi hocheişti

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi  două hotârâri prin care li se va acorda cetăţenia română jucătorilor de hochei Radim Valchar, din Cehia, şi Andrei Taratuhin, din Rusia, care urmează a fi convocaţi la echipa naţională a României. Radim Valchar, în vârstă de 29 de ani, a jucat în cariera sa la echipe din SUA şi Canada în perioada de juniorat, după care a evoluat în Europa, la formaţii din Cehia, Slovacia, Franţa, Finlanda iar din sezonul 2016 este legitimat la clubul din Miercurea Ciuc, SC Csikszereda. Rusul Andrei Sergheevici Taratuhin, 35 de ani, este triplu campion mondial de juniori cu echipa naţională a Rusiei. Din sezonul 2017-2018 evoluează de asemenea la SC Csikszereda.

 

Tenismeni francezi arestaţi

Doi jucători francezi care evoluează la turnee challenger şi futures, Jules Okala şi Mick Lescure, au fost reţinuţi şi plasaţi în arest preventiv, în cadrul unei anchete cu privire la meciuri de tenis trucate, relatează L’Equipe.  Cei doi au fost reţinuţi marţi, la hotelul în care erau cazaţi, cu câteva ore înainte de startul unui turneu la Bressuire. Ei sunt suspectaţi că au primit bani pentru a pierde seturi la un anumit scor la turnee profesioniste disputate în perioada 2015 – primăvara anului 2018, în Franţa şi în alte ţări. Suma care le era oferită era de aproximativ 3.000 de euro la competiţiile la care premiul pentru câştigătorul la simplu nu era mai mare de 2.000 de euro. Cea mai bună clasare a lui Okala (21 de ani) în ierarhia mondială a fost locul 381 ocupat în 2016. Lescure, în vârstă de 25 de ani, a reuşit să urce doar până pe locul 487 mondial, în 2018.

Acuzat de violenţă domestică

Fotbalistul Ivorian al echipei Tottenham, Serge Aurier, a ratat duminică meciul de pe teren propriu cu Manchester United, scor 0-1, din Premier League, deoarece a fost reţinut timp de câteva ore în noaptea dinaintea partidei, fiind suspectat de violenţă domestică, relatează presa engleză.  Aurier a fost audiat la poliţie în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit The Sun, Aurier şi partenera sa, Hencha Voight, vedetă reality tv, au avut o dispută sâmbătă seară, în locuinţa lor din Hertfordshire. Poliţia a fost chemată şi l-a reţinut pe fotbalist, suspectându-l de violenţă domestică. El a fost eliberat după câteva ore, fără să fie pus sub acuzaţie. Hencha Voight apare în reality show-ul Wags of Miami. Ea şi Aurier locuiesc în Hertfordshire împreună cu fetiţa lor în vârstă de cinci luni.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii