Multe și mărunte: Reading nu-l dă pe Puşcaş!

marți, 26 noiembrie 2019, 02:43
5 MIN
 Multe și mărunte: Reading nu-l dă pe Puşcaş!

 

Clubul Reading este hotărât să nu-l vândă pe atacantul George Puşcaş în perioada de transferuri din iarnă, a declarat antrenorul Mark Bowen, informează presa engleză. „Refuzarea ofertelor ar fi decizia clubului Reading şi a patronului, Dai Yongge. Cunosc sigur situaţia lui şi banii pe care-i pune la bătaie, de care suntem recunoscători, şi nu cred că banii sunt pe primul plan. El este pe deplin angajat să cheltuiască banii pe care i-a făcut pentru a duce clubul înainte. Cred că dacă un club mare îl va tenta cu o ofertă pentru Puşcaş, nu ar muşca. George este încă tânăr şi crud şi are multe de învăţat. Noi putem fi un teren propice pentru ca el să înveţe”, a declarat Bowen, potrivit getreading.co.uk, referindu-se la un interes al clubului Fenerbahçe pentru Puşcaş. George Puşcaş a fost transferat în vară de la Inter Milano la Reading, clubul englez cheltuind în acest caz cea mai mare sumă pentru un transfer, peste opt milioane de lire sterline.

Scurt-circuit la Ploiești

 Formaţia Petrolul Ploieşti a fost învinsă, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa Gloria Buzău, într-un meci din etapa a XIX-a a Ligii a II-a. Unicul gol al meciului a fost marcat de Valentin Munteanu, în minutul 49, la singurul șut pe poartă a echipei oaspete.  La sfârșitul partidei,publicul a cerut demisia antrenorului echipei prahovene, Flavius Stoican.  Ultima întâlnire a rundei, CS Mioveni – Turris-Oltul Turnu Măgurele este programată astăzi. În clasament, conduce UTA cu 35 de puncte, urmată de CS Mioveni și Rapid cu 31 de puncte. Petrolul se află pe poziția a patra cu 30 p, iar echipa din Buzău, care n-are drept de promovare ocupă locul VIII.

Andone revine în februarie

Atacantul echipei Galatasaray Florin Andone, care s-a accidentat la 9 noiembrie, a declarat că va reveni pe teren în februarie 2020, informează presa turcă. Întrebat la o discuţie cu fanii echipei din Istanbul pe reţelele de socializare dacă vrea să rămână la Galatasaray, internaţionalul român, împrumutat un sezon de la Brighton, a răspuns afirmativ. În meciul cu Gaziantep, Andone a suferit o ruptură a ligamentului colateral intern şi o leziune parţială a ligamentului încrucişat anterior, la genunchiul drept. Din acest motiv, el a ratat meciurile cu Suedia şi Spania din preliminariile Euro-2020.

Arbitri turci pe „Olimpico”

Meciul dintre Lazio şi CFR Cluj, din etapa a V-a Grupei E va fi arbitrat de o brigadă din Turcia, avându-l la centru pe Ali Palabiyik. El va fi ajutat de asistenţii Serkan Olguncan şi Cem Satman, iar rezervă a fost desemnat Mete Kalkavan. Partida va avea loc, joi, de la ora 22.00, pe Stadio Olimpico din Roma. CFR Cluj, locul II în grupa E, cu nouă puncte, are nevoie de un punct în ultimele două etape pentru a se califica în 16-imile Ligii Europa. Lazio ocupă locul III, cu trei puncte, iar Rennes este pe locul IV, cu un punct. Grupa este condusă de Celtic, cu zece puncte. În cel de-al doila meci al grupei se vor întâlni, la Glasgow, Celtic şi Rennes, tot joi, de la ora 22.00.

Şi Pliskova schimbă antrenorul

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, locul 2 mondial, a anunţat, luni, că va fi antrenată de venezuelanul Daniel Vallverdu, unul dintre foştii antrenori ai lui Andy Murray. „El a fost una dintre priorităţile mele. A avut rezultate fantastice şi sunt convinsă că îmi poate oferi multe”, a declarat Pliskova. În vârstă de 33 de ani, Vallverdu a mai colaborat, pe lângă Andy Murray, şi cu Grigor Dimitrov şi Stan Wawrinka. La începutul lunii noiembrie, Pliskova a pus capăt colaborării cu antrenoarea spaniolă Conchita Martinez.

Ceferin vine la Bucureşti

Preşedinţii asociaţiilor naţionale şi secretarii generali se întâlnesc anual pentru o reuniune de lucru, în cadrul Top Executive Programme UEFA. Potrivit frf.ro, anul acesta, evenimentul are loc în premieră în capitala României. Reprezentanţii tuturor celor 55 de federaţii fotbalistice de pe continent, preşedinţi şi secretari generali, împreună cu preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, vor fi la Bucureşti în 29 noiembrie 2019, în cadrul Top Executive Programme UEFA. Acest format, creat în 2005, presupune analiza şi dezbaterea elementelor strategice privind dezvoltarea fotbalului cu precădere în perspectivă organizaţională şi de business. Pentru prima oară, această reuniune va fi găzduită de Federaţia Română de Fotbal, la Bucureşti, cu o zi înaintea tragerii la sorţi pentru Euro 2020.

Două titluri în două zile

Flamengo a câştigat, sâmbătă, Copa Libertadores, iar duminică, titlul în Brazilia. Această situaţie a fost posbilă după ce principala contracandidată, Palmeiras, a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 1-2 (0-0), de Gremio Porto Alegre. În acest moment, Flamengo are un avantaj de 13 puncte faţă de Santos şi Palmeiras, echipele de pe locurile 2, respectiv 3.Campioana Americii de Sud şi Braziliei are 81 de puncte, iar cele două formaţii au câte 68 de puncte, când mai sunt patru etape rămase de jucat în Serie A. Gremio este pe locul 4, cu 59 de puncte. Flamengo a câştigat, sâmbătă, la Lima, Copa Libertadores, învingând în finală echipa argentiniană River Plate, scor 2-1.

Război la Napoli

Patronul clubului Napoli, Aurelio De Laurentiis, a deschis războiul cu jucătorii echipei aflate acum pe locul VII, la 15 puncte de liderul Juventus, care vor fi sancţionaţi cu 25 la sută din salariul lunar, informează Gazzetta dello Sport. Brazilianul Allan primeşte o sancţiune de 50 la sută (200.000 de euro), după ce el şi fiul patronului, Edo De Laurentiis, vicepreşedintele clubului, au avut o altercaţie fizică. Incidentul a avut loc după meciul din Liga Campionilor cu Salzburg, scor 1-1, din 5 noiembrie, când fotbaliştii au refuzat ordinul patronului, de a rămâne în cantonament până la următoarea partidă, din campionat. bÎn plus, Callejon şi Mertens vor părărsi echipa în iunie, pentru că nu li se vor prelungi contractele, iar Insigne, Koulibaly şi Allan au fost puşi pe lista de transferuri.

Comentarii