Multe și mărunte: Să vină ruşii să-i snopim

sâmbătă, 05 februarie 2022, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Să vină ruşii să-i snopim

 

Naţionala de rugby a României debutează sâmbătă, 5 februarie, ora 14:30, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf în ediţia 2022 a Rugby Europe Championship, informează Federaţia Română de Rugby (FRR). Stejarii întâlnesc Rusia într-un meci care contează atât pentru campania de calificare la Cupa Mondială din Franţa, cât şi pentru câştigarea Cupei Kiseleff, care se pune în joc în întâlnirile directe dintre cele două ţări. România nu se poate baza la această partidă pe Surugiu, Gontineac, V. Popa şi Melinte, toţi indisponibili pentru selecţie. Echipa României: Balan, Cojocaru, Gordaş – Antonescu, Moţoc – Chirica, Ser, Macovei – Rupanu, Boldor – Onuţu, Tomane, Vaovasa, Dumitru – Simionescu.

Chindia se întăreşte

Clubul Chindia Târgovişte a anunţat, ierică a obţinut serviciile jucătorilor Juan Passaglia (32 de ani) şi Ţvetelin Ciunciukov (27 de ani). Passaglia a mai evoluat în România la Politehnica Iaşi şi UTA, Ciunciukov la Academica şi Sepsi OSK. Passaglia va îmbrăca tricoul roş-albastru cu numărul 4, iar Ciunciukov tricoul cu numărul 10.

Nedelcu s-a întors la tata Hagi

Clubul Farul Constanţa a anunţat, ieri, că mijlocaşul Dragoş Nedelcu este noul jucător al echipei constănţene. Născut la 16 februarie 1997, constănţeanul Dragoş Nedelcu este un produs al Academiei Hagi, unde a ajuns încă din 2009. A evoluat pentru clubul constănţean până în august 2017, când s-a transferat la FCSB. În prima parte a acestui sezon a jucat în Germania, la Fortuna Düsseldorf. În palmaresul său figurează un titlu de campion cu FC Viitorul (actuala Farul) în 2017 şi o Cupă a României în 2020 cu FCSB. Fost internaţional de juniori, are până în prezent şi două selecţii la naţionala de seniori. Este şi semifinalist cu România U21 la C.E din 2019.

Bucescchi antrenează turcoaice

Federaţia Turcă de Handbal a anunţat, ieri, numirea lui Costică Buceschi în funcţia de selecţioner al naţionalei feminine. Buceschi a fost prezentat oficial într-o ceremeonie desfăşurată la Ankara.“Sunt fericit că am posibilitatea să antrenez naţionala Turciei. Împreună cu echipa mea voi forma o echipă care să se lupte cu orice adversar şi la orice nivel”, a declarat antrenorul. La naţionala Turciei, Buceschi va avea în staf trei turci: Mehmet Serkan Inci, Erdal Kaynak şi Ilker Kurtulmuş.

Real iese din Cupă

Formaţia Real Madrid a fost eliminată, joi seară, de echipa Athletic Bilbao, în deplasare, scor 0-1, în sferturile de finală ale Cupei Spaniei. Golul a fost marcat de Berenguer, în minutul 89. Înainte de meci, autocarul echipei Real Madrid a fost ţinta mai multor obiecte aruncate de fani ai Athletic Bilbao.Cu o zi în urmă s-a calificat în semifinale şi Betis Sevilla, trecând în sferturi de echipa Real Sociedad, în deplasare, scor 4-0. Golurile au fost marcate de Juanmi (’12, ’57), Willian Jose (’83 – penalti) şi Ruibal (’87). În semifinale mai sunt calificate echipele Rayo Vallecano şi Valencia.

 

Vis împlinit

Elsa Desmond, în vârstă acum de 24 de ani, a înfiinţat în 2020 Federaţia irlandeză de sanie pentru a putea concura la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar ieri şi-a văzut visul cu ochii, fiind unul dintre purtătorii de drapel ai ţării sale la ceremonia de deschidere a competiţiei din capitala Chinei.După ce a descoperit, în copilărie, proba de sanie urmărind la televizor JO 2006 de la Torino, Elsa Desmond a investit aproape 60.000 de euro din banii săi pentru a cumpăra materialul de care are nevoie şi a-şi plăti deplasările.
Pentru a putea pregăti Jocurile de la Beijing, acest medic, în prima linie împotriva Covid într-un spital britanic, a obţinut un concediu fără plată de patru luni, cu condiţia să se întoarcă la lucru la numai cinci zile după ce a concurat pe pista din Yanqing.

 

Finală în Cupa Africii

Reprezentativa Egiptului s-a calificat, ieri, în finala Cupei Africii pe Naţiuni, trecând în semifinale de gazda competiţiei, Camerun, scor 3-1 la lovituri de departajare. La finalul prelungirilor, scorul a fost 0-0. La loviturile de departajare, penttru Egipt au marcat Abdelmonem, Zizo şi Lasheen. Pentru Camerun a înscris Aboubakar. În cealaltă semifinală, disputată miercuri, Senegal a învins cu 3-1 Burkina Faso. Finala mare va avea loc în duminică, pe stadionul Olembe din Yaoundé. Finala mică (Burkina Faso – Camerun) este programată sâmbătă, pe stadionul Ahmadou Ahidjo, tot din Yaoundé

Ibra lipseşte de la derby

Atacantul Zlatan Ibrahimovic nu va evolua în meciul pe care AC Milan îl va susţine, sâmbătă, în compania echipei Internazionale Milano, în etapa a XXIV-a a campionatului Italiei. Suedezul este accidentat la piciorul drept şi a fost nevoit să părăsească terenul mai devreme la meciul cu Juventus, din 23 ianuarie. Antrenorul celor de la AC Milan, Stefano Pioli, a an unţat că nici atacantul Ante Rebic nu poate evolua, din cauza unei accidentări la gleznă. „Derby de la Madonnina” este programat, sâmbătă, de la ora 19.00.

 

 

           

Comentarii