Multe şi mărunte: Simona a sosit în China

vineri, 21 septembrie 2018, 01:43
6 MIN
 Multe şi mărunte: Simona a sosit în China

 

Simona Halep, liderul clasamentului WTA, a ajuns în China, unde va participa la turneul de la Wuhan. La aterizare, românca a fost întâmpinată de câţiva organizatori, care i-au oferit un buchet de flori, cu mesajul R.G., menit să îi aducă aminte de primul titlu de Grand Slam, de la Roland Garros. Simona Halep va lua parte la primul turneu după eşecul de la US Open, unde a pierdut în primul tur. Este favorită principală la Wuhan, prima competiţie din sezonul asiatic. Din staff-ul româncei lipseşte antrenorul Darren Cahill, care şi-a luat o mică pauză. Va reveni pentru următoarele competiţii, la Beijing şi Singapore.

Un loc în plus pentru tricolori

Reprezentativa României a urcat pe locul 27, cu o poziţie mai sus faţă de luna precedentă, acumulând un total de 1489 de puncte, în clasamentul FIFA/Coca-Cola, dat publicităţii joi. Adversarele tricolorilor din Liga Naţiunilor UEFA se clasează astfel: 35 Serbia (1463 de puncte) – a urcat o poziţie faţă de luna precedentă; 41 Muntenegru (1444) – a rămas pe aceeaşi poziţie ca luna precedentă; 126 Lituania (1123) – a coborât o poziţie faţă de luna precedentă. Ierarhia a suferit o modificare importantă la vârf, în sensul că Franţa a fost egalată de Belgia pe prima poziţie, cele două împărţind acum fotoliu de lider cu câte 1729 de puncte. Campioana mondială şi Belgia, laureată cu bronz la Campionatul Mondial, sunt urmate în clasament de Brazilia (1663 puncte). Topul primelor cinci locuri este completat de vicecampioana lumii, Croaţia (1634 puncte), şi Uruguay (1632 puncte).

Am început prost la judo

Sportiva Monica Ungureanu a fost eliminată, ieri, în primul tur al categoriei 48 de kilograme,  la Campionatul Mondial de judo, găzduit de Baku până în 27 septembrie. Monica Ungureanu a fost învinsă de portugheza Catarina Costa, care va lupta pentru semifinale cu mongola Urantsetseg Munkhbat. În competiţia de la Baku, România mai este reprezentată de Andreea Chiţu (categoria 52 de kilograme), Corina Ştefan (57 kg), Ştefania Dobre (63 kg), iar la masculin de Alexandru Raicu (73 kg) şi Daniel Natea (plus 100 kg). Campionatele Mondiale de Judo de la Baku aliniază la start 800 de sportivi din 129 de ţări.

Mandat prelungit pentru Vassaras

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că la propunerea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, şi prin decizia Comitetului de Urgenţă din 19 septembrie 2018, Kyros Vassaras a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al CCA, contractul acestuia urmând a fi prelungit. Grecul în vârstă de 52 de ani conduce Comisia Centrală a Arbitrilor din iulie 2014, atunci când a fost validat în şedinţa Comitetului Executiv al FRF. Vassaras, fost arbitru internaţional până la vârsta de 41 de ani, are în palmares o semifinală de Liga Campionilor, una de Liga Europa, şi câte o prezenţă la Cupa Mondială, Jocurile Olimpice şi Campionatul European. În prezent, el ocupă şi funcţia de membru al Comisiei de Arbitri UEFA.

Baschet român în Belgia

Internaţionalul Alexandru Olah a anunţat, ieri, că va evolua în stagiunea 2018-2019 la formaţia belgiană Kangoeroes Basket Mechelen. Olah a susţinut probe de joc în ultima perioadă la italienii de la Reyer Veneţia. În vârstă de 25 de ani, pivotul originar din Timişoara are 2,13 metri, iar în 2018 a devenit vicecampion al Olandei, cu ZZ Leiden, după ce începuse sezonul la U BT Cluj. În ultima perioadă s-a antrenat cu italienii de la Reyer Veneţia, campioni în 2017 şi câştigători ai FIBA Europe Cup, dar nu s-a înţeles cu aceştia pentru a fi legitimat în vederea sezonului oficial şi a trecut la formaţia belgiană. Alex Olah a mai jucat în Belgia, la Belfius Mons, chiar în primul său sezon profesionist, 2016-2017.

Eşec dramatic pentru UTA

Sportul Snagov a câştigat, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-0), meciul disputat cu UTA, în etapa a VIII-a a Ligii a II-a.  Golurile au fost marcate de Darius Buia ('61) şi Dănălache ('90^4 – penalty), respectiv Rus ('66). Alexandru Pop (UTA) a ratat un penalti, în minutul 70. În urma acestui rezultat, primul al etapei, Sportul Snagov a urcat pe locul I în clasament, cu 20 de puncte. Academica Clinceni este pe locul II, cu 18 puncte, iar Petrolul pe III, cu 16 puncte. UTA rămâne pe VII cu 13 puncte.Celelalte meciuri ale etapei vor avea loc sâmbătă şi duminică.

Trafic de bilete la croaţi

Presa croată anunţă deschiderea unei anchete privind traficul de bilete pentru finala Cupei Mondiale cu Franţa, persoanele vizate făcând parte din anturajul echipei naţionale a Croaţiei. Potrivit postului N1 şi, ancheta a fost deschisă de biroul procurorului general al republicii, în legătură cu vânzarea presupusă de bilete, pe piaţa neagră, pentru finala Cupei Mondiale, din 15 iulie, de la Moscova.Acest presupus trafic nu vizează vânzarea către publicul larg, ci se limitează la anturajul echipei naţionale, iar o percheziţie la sediul federaţiei croate (HNS) a avut loc. Un celebru comentator al televiziunii publice HRT, Drago Cosic, a fost demis în urma acestui scandal. El a încercat să vândă mai multe bilete VIP, din cota destinată de FIFA angajatorului său, cerând până la 20.000 de euro. FIFA a descoperit aceste manevre şi a putut stopa vânzarea, reuşind să descopere neregulile din cadrul HRT, prin intermediul Uniunii Europene de radio-televiziune.

Gilardino se retrage

Alberto Gilardino a decis să se retragă din fotbal, anunţă presa din Italia. Fostul coleg al lui Mutu de la Fiorentina este liber de contract şi pare dispus să mai continue până în vara anului următor. Ulterior, atacantul îşi doreşte să rămână în fotbal, dar din postura de antrenor.Gilardino are în spate o carieră de invidiat. La cei 36 de ani, a trecut pe la echipe cu renume, precum Parma, Milan, Fiorentina sau Genoa. Alături de Mutu, la Fiorentina a reuşit performanţe foarte bune pe plan internaţional, dar şi în Serie A, unde punea probleme serioase fundaşilor adverşi. Potrivit Gazzetta dello Sport, Gilardino vrea să mai continue până în vara lui 2019, în acest moment având o ofertă din partea echipei din Serie C, Pro Piacenza. Conform aceleiaşi surse, italianul vrea să urmeze cariera de antrenor. Gilardino a făcut parte din echipa Italiei care a câştigat Campionatul Mondial în 2006, după o finală cu Franţa. A jucat în 5 meciuri, a marcat 1 gol şi a oferit o pasă decisivă.

RUSADA a fost iertată

Membrii Comitetului Executiv al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) au votat, ieri, ridicarea suspendării agenţiei antidoping din Rusia (RUSADA), în ciuda unei pternice opoziţii venite din lumea sportului, care consideră că RUSADA nu întruneşte condiţiile ridicării sancţiunii, informează BBC. Preşedintele WADA, Craig Reedie, a precizat că decizia a fost luată de o mare majoritate a celor 12 membri ai comitetului şi că ridicarea suspendării se face în condiţii stricte. "Decizia prevede un calendar clar, iar WADA trebuie să primească acces la datele şi probele fostului laborator de la Moscova", a afirmat britanicul de 77 de ani.

Suspendaţi pe viaţă

FIFA a anunţat, miercuri, că trei foşti oficiali, Aaron Davidson, Costas Takkas şi Miguel Trujillo, au fost suspendaţi pe viaţă pentru corupţie, decizia fiind luată de Comisia de Etică. Americanul Davidson a fost preşedintele Ligii de Fotbal din America de Nord (NASL) şi al companiei de marketing sportiv Traffic Sports, implicate într-un vast scandal de corupţie judecat de justiţia americană. Costas Takkas a fost consilierul lui Jeffrey Webb, fost preşedinte al Concacaf, de asemenea suspendat pe viaţă pentru corupţie. Columbianul Miguel Trujillo a fost agent FIFA şi proprietar al unor firme de consultanţă. Cei trei foşti oficiali vor trebui şi să achite o amendă de un milion de franci elveţieni.

 

Comentarii