Multe și mărunte: Tinerii, cu cuţitele pe masă

marți, 17 noiembrie 2020, 06:13
4 MIN
 Multe și mărunte: Tinerii, cu cuţitele pe masă

 

Echipa U21 a României întâlneşte astăzi, de la ora 20:30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, în ultimul meci al grupei a VIII-a a preliminariilor Euro 2001. Echipa Danemarcei a obţinut calificarea în turneul final, iar tricolorii mici ai lui Adrian Mutu trebuie să câştige acest meci pentru a se califica la turneul final din Ungaria şi Slovenia. . „Ca jucător, nu am avut emoţii înaintea acestor meciuri cu miză, dar întotdeauna am fost foarte concentrat, întotdeauna mi-am analizat adversarul direct, eram focalizat pe evoluţiile mele. Eu cred că mâine este important ca băieţii să arate atitudine, pentru că ştiu ce au de făcut pe teren, din punct de vedere tactic, le-am explicat foarte clar, au fost foarte atenţi şi au lucrat foarte bine în această săptămână”, a spus Adrian Mutu. Meciul va fi condus de arbitrul Ghiorghi Vadacikoria din Georgia și va fi transmis direct pe ProTV  

De ce e musai să câştigăm la Belfast

România trebuie să învingă Irlanda de Nord pentru a spera la urna a doua valorică la tragerea la sorţi a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. După rezultatele înregistrate, duminică, în Liga Naţiunilor, devine şi mai intensă cursa tricolorilor pentru un loc mai bun în clasamentul FIFA, cel în baza căruia se vor stabili urnele tragerii la sorţi a preliminariilor CM 2022, care va avea loc la 7 decembrie. România are nevoie de o victorie la Belfast cu Irlanda de Nord şi, în acelaşi timp, să aştepte paşi greşiţi din partea Slovaciei (joacă în Cehia) şi Rusiei (joacă în Serbia, şi un egal ar putea să fie avantajos).Rusia trage la promovarea în Divizia A, iar Slovacia, la evitarea retogradării. Toate cele trei partide se dispută miercuri. Calificările europene pentru CM vor începe în martie.

Norvegia dă şi cu handbalul de pământ

EHF a anunţat, ieri, că ediţia 2020 a Campionatului European de handbal feminin, competiţie la care este calificată şi România, nu va avea loc în Norvegia, coorganizatoare desemnată alături de Danemarca. Premierul norvegian Erna Solberg a declarat, vineri, pentru NTB, că există „multe semne” că va fi dificil ca ţara sa să găzduiască Campionatul European de handbal feminin, în decembrie, din cauza pandemiei de coronavirus. Autorităţile norvegiene se tem în principal de posibilitatea ca în ţara lor să vină numeroase persoane infectate cu noul coronavirus din statele participante, mai mult decât de situaţia locală.Naţionala României avea programate meciurile pe pământ norvegian. O decizie EHF este aşteptată, deocamdată nu se ştie exact unde şi dacă se dispută competiţie.

Rezultate normale la Turneul Campionilor

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, locul 2 ATP, l-a învins, duminică, pe rusul Andrei Rublev, locul 8 ATP, cu scorul de 6-3, 6-4, în prima etapă a Grupei Londra 2020 a Turneului Campionilor. Nadal s-a impus după un meci care a durat o oră şi 17 minute. În primul meci al grupei, Dominic Thiem, locul 3 ATP, l-a învins, tot duminică, pe grecul Stefanos Tsitispas, locul 6 ATP, cu scorul de 7-6, 4-6, 6-3. Ieri, în primul meci al grupei Tokyo 1970, liderul mondial Novak Djokovic l-a învins cu 6-2, 6-2 pe argentinianul Diego Schwartzman

Mascherano s-a retras

Fundaşul argentinian Javier Mascherano şi-a anunţat duminică, retragerea din activitatea sportivă la vârsta de 36 de ani. Mascherano a început să joace fotbal la River Plate, în ţara lui natală, apoi a trecut la Corinthans, în Brazilia, şi ulterior la West Ham United. Cele mai bune momente ale carierei le-a avut la Liverpool (139 de meciuri şi două goluri) şi FC Barcelona (334 de meciuri şi un gol). După ce a părăsit gurparea catalană, în 2018, el a mai jucat la Hebei China Fortune şi ultima dată la Estudiantes La Plata. Cu 147 selecţii (trei goluri), el este jucătorul cu cele mai multe meciuri din istoria naţionalei argentiniene.

A murit Ray Clemence

Clemence a evoluat pentru Liverpool între 1967 şi 1981, perioadă în care a jucat 470 de meciuri, a câştigat de trei ori Liga Campionilor, de cinci ori titlul naţional, câte o dată Cupa Angliei şi Cupa Ligii şi de două ori Cupa UEFA. Din 1981 a trecut la Tottenham, echipă pentru care a disputat 330 de partide şi a câştigat Cupa Angliei, în 1982. Clemence, care s-a retras din activitate după o accidentare suferită în 1987, s-a luptat pentru postul de titular al echipei naţionale cu Peter Shilton.

 

Comentarii