Multe si mărunte: Victorie grea a dinamoviştilor

vineri, 14 septembrie 2018, 01:43
4 MIN
 Multe si mărunte: Victorie grea a dinamoviştilor

 

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a învins pe teren propriu, formaţia norvegiană Elverum, cu scorul de 26-24 (12-11), în primul meci din grupa D a Ligii Campionilor. Pentru Dinamo au marcat Bannour 5, Komogorov 4, Kuduz 4, Şandru 3, Descat 2, Savenco 2, Zulfic 2, Gavriloaia 2, Szasz 1, G. Mousavi 1. În grupa D s-a mai jucat, tot miercuri, partida Riihimaen Cocks (Finlanda) – Ademar Leon (Spania) , scor 19-19 (13-11), iar al treilea meci va avea loc duminică, între Wisla Plock (Polonia) – Wacker Thun (Elveţia). ÎÎ etapa viitoare, Dinamo va juca în deplasare, cu spaniolii de la Ademar Leon, în 22 septembrie.  Potrivit regulamentului competiţiei, din grupele A şi B, superioare valoric, prima clasată se califică direct în sferturile competiţiei, iar echipele de pe locurile II-VI  ajung în optimi, unde se vor afla şi două echipe din grupele C şi D, inferioare valoric. În altă ordine de idei, aseară, în SEHA League: Steaua – Vojvodina Novi Sad 28-27 (14-14).

 

Sudul la putere în Liga a II-a

Formaţia Petrolul Ploieşti a câştigat, miercuri, cu scorul de 2-0, meciul cu formaţia Chindia Târgovişte, restanţă din etapa a cincea a Ligii a II-a.  Golurile au fost marcate de Florin Plămadă (‘7) şi Sergiu Arnăutu (‘78). Partida a fost amânată pentru a proteja gazonul de pe stadionul "Ilie Oană" înaintea partidei dintre România şi Muntenegru, scor 0-0,din Liga Naţiunilor, care s-a disputat vinerea trecută. După şase etape în Liga a II-a, conduce Academica Clinceni (15 puncte), urmată de Sportul Snagov (14), Petrolul, UTA (câte 13), CS Mioveni, “U” Cluj şi FC Argeş (câte 12).

Liga spaniolă în Florida

Grupările FC Barcelona şi Girona au ajuns la un acord pentru a juca meciul din campionatul Spaniei, din luna ianuarie, la Miami. Meciul ar urma să se dispute pe Hard Rock Stadium din Miami. Liga Spaniolă de Fotbal a anunţat, la 16 august, că a încheiat un acord pe 15 ani cu firma americană Relevent, conform căruia fotbalul din Spania va fi promovat în SUA şi Canada. Decizia a stârnit reacţia vehementă a Sindicatului fotbaliştilor din campionatul Spaniei (AFE), care a anunţat în cele din urmă că jucătorii vor decide dacă sunt de acord ca meciul Girona – FC Barcelona, din ianuarie, să se dispute în SUA.

Advocaat preia FC Utrecht

Fostul selecţioner al Olandei, Dick Advocaat, va prelua formaţia FC Utrecht, din prima ligă olandeză. În vârstă de 70 de ani, Advocaat a jucat pentru FC Utrecht în sezonul 1983/1984, ultimul al său ca jucător. Advocaat, unul dintre cei mai apreciaţi antrenori europeani, a pregătit în cariera lui naţionalele Rusiei, Belgiei, Serbiei, Emiratelor Arabe Unite şi Coreei de Sud, dar şi echipele de club Glasgow Rangers, Zenit Sankt Petersburg, Sunderland, PSV Eindhoven şi Fenerbahçe, printre altele.

 

Barcelona ţipă după Saul

Saul Niguez (23 de ani) e noua prioritate a Barcelonei, ce după mai multe cluburi importante şi-au manifestat dorinţa pentru principalul jucător urmărit, Adrien Rabiot (23 de ani). Mijlocaşul de la Atletico Madrid a impresionat în ultimele meciuri amicale ale naţionalei Spaniei, dar interesul Barcelonei pentru Saul nu e nou. Catalanii au încercat să-l transfere şi în 2016, dar şi în 2017, fără succes. Şefii Barcelonei ar fi gata să achite clauza de reziliere a lui Saul cu Atletico, în valoare de 150 de milioane de euro. Contractul mijlocaşului spaniol expiră în 2026. În doi ani, Atletico Madrid i-a crescut clauza de reziliere lui Saul de la 45 la 150 de milioane de euro.

Chievo, depunctată pentru fals în acte

Clubul Chievo Verona din serie A a fost sancţionat de Federaţia Italiană de Fotbal cu retragerea a trei puncte şi o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele contabile. De asemenea, preşedintele clubului, Luca Campedelli, a fost suspendat trei luni după ce federaţia a aflat că gruparea a adăugat aproximativ 27 de milioane de euro sumelor reale legate de transferurile jucătorilor de la Cesena, în perioada 2015-2018. Chievo Verona are, după trei etape şi penalizarea primită, -două puncte, având în vedere faptul că a înregistrat două înfrângeri şi o remiză.

Stadionul lui Deschamps

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a inaugurat un stadion care îi poartă numele în localitatea Cap d’Ail, în care s-a stabilit în 2001, relatează Ouest France. La evenimentul de miercuri a fost prezent şi prinţul Albert de Monaco. Alături de Deschamps s-au aflat soţia sa şi fiul său, acesta din urmă înmânându-i selecţionerului în mod simbolic trofeul Cupei Mondiale.  “Pentru mine şi pentru familia mea este o mândrie imensă şi o onoare ca numele familiei să fie asociat cu acest stadion”, a declarat Deschamps. Stadionul din Cap d’Ail este al doilea care primeşte numele lui Didier Descamps, după cel din Bayonne, oraşul natal al tehnicianului.

 

Comentarii