Muncitorul Salubris ce vindea morfină la Talcioc scapă de puşcărie

El a primit o pedeapsă cu suspendare, după ce fusese acuzat de trafic de droguri, fiind prins vânzând fiole pe care le-a găsit la tomberon.

marți, 19 ianuarie 2021, 02:50
1 MIN
 Muncitorul Salubris ce vindea morfină la Talcioc scapă de puşcărie

Angajatul Salubris condamnat pentru trafic de droguri de mare risc după ce a fost prins că vindea morfină în Talcioc a scăpat de puşcărie. Curtea de Apel a desfiinţat în parte sentinţa iniţială, dată de Tribunal. În locul închisorii cu executare, magistraţii Curţii au apreciat că o pedeapsă cu suspendare este suficientă. Ca urmare, Ioan Gavrilă a fost condamnat la doar 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare sub supraveghere pe durata unui termen de 2 ani şi 3 luni. În plus, acesta va trebui să presteze muncă neremunerată pe durata a 60 de zile.

Conflictul lui Gavrilă cu legea a apărut atunci când a fost depistat de poliţiştii locali în timp ce încerca să vândă, la Talcioc, 18 cutii cu câte 5 fiole de Morfina Zentiva, soluţie injectabilă. El a explicat că le-ar fi găsit la un tomberon şi a văzut că medicamentul nu este expirat, aşa că s-a hotărât să le vândă cu 10-15 lei cutia, preţ similar celui practicat în farmacii, în regim compensat, vinderea acestuia având însă un regim special.

Cum morfina se află pe lista substanţelor psihoactive, poliţiştii i-au întocmit dosar penal. În primă instanţă, nu s-a luat în considerare faptul că era vorba de un medicament utilizat frecvent. Magistraţii Tribunalului au interpretat drept trafic de droguri ceea ce putea fi o simplă gafă, condamnându-l pe muncitorul Salubris la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Apelul la instanţa superioară a fost cel care l-a salvat pe Gavrilă de la o şedere prelungită în închisoare. 

 

 

Comentarii