Nenea Gigi, autostrada, aurul şi ardelenii

sâmbătă, 16 decembrie 2017, 02:50
3 MIN
 Nenea Gigi, autostrada, aurul şi ardelenii

O mică observaţiune, dintru început, vizavi de dezbaterile politice mai mult sau mai puţin sterile în legătură cu proiectul autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş.

Voi observarăți ce observarăm şi noi, stimaţi telespectatori, că ideea autostrăzii de la Iaşi spre Vest prin Bacău şi apoi Braşov, o idee creaţă rău de tot, a apărut în discuţiile publice lansată de sforarii băcăuani din PSD imediat după ce Gigi Nichita, fostul primare al Iaşului, s-a dus pe copcă, ridicând şi ei în acest mod capul căzut odată cu închiderea naşului Hrebe? Din câte ştiam noi încă de atuncea, cică nea Gigi, avea el multe bube-n cap, dar zice-se că tot ce negocia la Bucureşti în jurul proiectului ăsta se învârtea: totul până la autostradă. Ba chiar, din ce ne amintim noi că circula atunci pe surse, cică premarele ar fi ajuns să ameninţe la Dragnea&Ponta chiar şi cu retragerea sprijinului masei de votanţi din zonă dacă proiectul e trecut pe tuşă. Iote aşadar că am ajuns astăzi să vorbim de bine de nea Gigi, fie-i ţărâna politică uşoară: aşa de blegomani politicieni am ajuns să avem. Ce să ne mai facem cu ei, bre nea Gigi: zi-ne tu, că-i ştii pe toţi ca pe cai breji!

Şmecherie teleormăneană de ameţit vigilenţa ieşenilor

Apropo de proiecte mari şi de bani lipsă, haideţi să vă spunem ce-am auzit noi azi la Iaşi de prin zona partidoiului. Cică pentru a compensa pierderile primăriilor din toată ţara ce vor rezulta din aplicarea noilor măsuri fiscale de anul viitor, şi în urma cărora numai Iaşul pierde ceva între 10 şi 20 milioane de euro, Dragnea ar fi venit cu o idee şi mai creaţă, dar zice-se că acceptată tacit de comisarul UE Creţu. Cică fiecare localitate să bage pe finanţare europeană proiectele pe care le-a făcut deja cu bani proprii, iar UE le va deconda ca fiind proiecte viitoare. O şmechereală pur românească, dar care, aşa se laudă la toţi primarii Dragnea, va merge uns. Aicea am zice că-s două variante: ori Dragnea a luat-o razna rău de tot ori UE a cam luat-o la vale. Voi pe care aţi paria?

Dar la o negociere disperată v-aţi gândit?

Şi, la final, ca să încheiem într-un ton optimist, că tot a început deja weekendul, haideţi să vă transmitem o idee spusă de unul dintre cunoscătorii politichiei româneşti de la Bucureşti, fostul ministru şi actualul sociolog Lăzăroiu. Zice acesta că toată panarama cu legile justiţiei din aceste zile, care e clar că nu au cum să treacă şi de Senat că-s modificări prea gogonate, au alt schepsis: Dragnea îi foloseşte efectiv pe post de circari pe căţeluşii Iordache şi Nicolicea, ca să-şi negocieze cu DNA libertatea lui şi a familiei în dosarele TelDrum şi celelalte. Asta, zice-se, dacă tot nu a mers negocierea în acelaşi sens cu americanii şi rachetele Patriot. Mda, interesantă variantă…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii