Nenorocire la Vaslui: în loc de „bidoane”, Moş Nicolae a înţeles „bomboane”!

luni, 14 decembrie 2020, 09:36
2 MIN
 Nenorocire la Vaslui: în loc de „bidoane”, Moş Nicolae a înţeles „bomboane”!

În seara de 6 decembrie românii au aşteptat, plini de speranţe, rezultatele alegerilor; în dimineaţa de 6 decembrie, copiii lor au aşteptat, cu şi mai multe speranţe, darurile de la Moş Nicolae; detalii despre ce au primit unii compatrioţi, în cele ce urmează!

* Nenumăraţi micuţi şi-au băgat mânuţele în ghetuţe şi au simţit obiecte foşnitoare, cu file, ca nişte cărţi cu minunate poveşti, însă au scos din încălţări broşuri electorale cu poze de neni burtoşi şi doamne grase; din foile acestora ei şi-au făcut ţinte de tras cu praştia sau de scuipat la punct fix şi s-au distrat.

* Un copil i-a cerut lui Moş Nicolae nişte ghete bune, trainice, pe numărul său, fiindcă ghetuţele cu care mai iese acum pe afară, la cumpărături, i-au rămas mici şi îl strâng la degeţele; moşul i-a adus ghetele dorite, noi şi mari, pe care i le-a îndesat în cele vechi şi mici până când toate patru s-au rupt pe la cusături.

* Duminică dimineaţa, mai mulţi săteni de prin judeţul Vaslui s-au pomenit cu ghetele şi cizmele pline până sus cu bomboane de toate felurile, după ce Moş Nicolae a citit scrisoarea de la ei, murdară, plină de ştersături şi pete de cerneală, şi a înţeles greşit cuvântul "bidoane". Din câte spun martorii oculari, oamenii s-au descurcat şi deja au scos un rachiu destul de bun din dulciurile respective.

* Spre deosebire de ei, sătenii din Mahmuri au scris foarte citeţ, iar Moş Nicolae a înţeles corect rugămintea şi le-a umplut toate cizmele lungi, din cauciuc (unele chiar de pescar, înalte până la fund), cu bere. Din păcate, berea a îngheţat peste noapte, dar localnicii au tăiat-o în felii, cu tot cu cizme, şi au mâncat-o ca pe parizer.

Comentarii