Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Remiză albă la start

luni, 08 august 2022, 01:50
4 MIN
 Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Remiză albă la start

Oţelul Galaţi – Politehnica Iaşi 0-0, în prima etapă a Ligii a II-a de fotbal

Oţelul: Dur-Bozoancă – S. Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea – Markovic (’56 A. Adăscăliţei) – Mitoi (’63 Maxim), Jardan, Gorovei (’82 D. Cireş), A. Nica – Cîrjan (’82 Berisha). Antrenor: Dorinel Munteanu.

oli: Knoflach – Fosu-Mensah (’78 Martac), Lică, Tincu, Finica – Vaşvari, Marchioni (’58 Fr. Cristea) – Anton (’66 Bujor), Roman, Hunte (’78 Ştefanovici) – Plohotniuk (’46 Tomczyk). Antrenor: Claudiu Niculescu.

Cartonaşe galbene: Nedelea (’29), Nica (’87) – Anton (’65), Martac (’81), Vaşvari (’82).

Arbitri: Cristian Moldoveanu; Ionuţ Bobe, Erchian Ionus.

Mare favorită în cursa pentru promovare, ţinând cont de condiţiile pe care le are şi culoarul existent, Politehnica Iaşi nu a reuşit să învingă sâmbătă, în prima rundă a eşalonului doi, o nou-promovată, Oţelul Galaţi. Rezultatul este echitabil după aspectul jocului în care Poli a arătat şi lucruri bune şi destule deficienţe.

Prima repriză, cu un ritm bun pentru nivelul eşalonului doi şi contextul disputării partidei, a oferit doar două ocazii de gol, abia pe final. Plohotniuk (’33) a şutat peste poartă, de la 14 metri, deşi a fost singur pentru un moment, iar Knoflach a parat spectaculos peste patru minute singurul şut (!) pe poartă, expeditor fiind Cîrjan.

Actul secund a adus mai multe faze de poartă. Poli a început mai bine şi a irosit o uriaşă ocazie de a deschide scorul în minutul 51, când Roman a trimis din careul mic peste poartă, Finica (’51 – şut de la 25 de metri respins de portar) şi Vaşvari (’61 – în poziţie excelentă a fost blocat de Yabre) fiind şi ei periculoşi. Oţelul a replicat imediat, prin Nica (’62) şi, mai ales, Yabre (’67), care, singur la 7 metri, a reluat cu capul peste poartă. Temătoare să nu primească gol, Politehnica nu a mai forţat apoi, gazdele nu au avut nici ele forţă, astfel că meciul a curs implacabil spre un rezultat alb.

Deşi gazdele au fost susţinute de peste opt mii de fani, punctul obţinut nu poate mulţumi o echipă oaspete cu mulţi jucători de calitate, plătiţi excelent, alibiul lipsei de omogenitate a trupei cu zece jucători noi funcţionând însă deocamdată.

Poli a fost prezentată cu Miroslava, la Oţelul a venit Delia!

^ Celebra cântăreaţă Delia a susţinut un scurt moment artistic înainte de începerea partidei, cântând şi noul imn al Oţelului, pe care l-a compus. Reamintim, Politehnica a fost prezentată într-un meci amical cu Ştiinţa Miroslava, în care au fost comise mai multe gafe uriaşe. ^ Abia venit săptămâna trecută, Alin Roman a fost titularizat după ce transferul lui s-a rezolvat cu o zi înainte de meci. Şi portarii veniţi foarte târziu şi transferaţi vineri, Knoflach şi Jankov, au fost în primii 18, astfel că titularul din sezonul trecut, Brînză, nu a prins nici banca de rezerve. ^ Una dintre ciudăţeniile semnalate, faptul că Poli are trei fundaşi dreapta în lot, a fost văzută şi la Galaţi, unde Fosu-Mensah a fost titularizat, iar Martac şi Kouadio au fost rezerve. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Jankov, Plămadă, Ciaun, Kouadio. ^ Gorovei, de la gazde, a fost format de Poli. ^ Oaspeţii au fost încurajaţi de un consistent grup de fani. Câţiva suporteri gălăţeni au încercat să-i atace pe ieşeni, însă forţele de ordine au stopat la timp asaltul. ^ În minutul 35 Nedelea putea vedea al doilea cartonaş galben, gălăţeanul fiind iertat de arbitru. ^ Deşi are un lot supranumeric, Niculescu a anunţat la final că mai vrea doi-trei jucători!

Declaraţiile tehnicienilor

Dorinel Munteanu: “Nu sunt mulţumit de joc şi de rezultat. Adversarul nu ne-a pus prea multe probleme, chiar dacă are experienţă multă. Am avut două-trei ocazii clare, cu puţină şansă puteam câştiga. Ne gândim la play-off în iarnă. Au fost jucători care m-au mulţumit, dar şi câţiva în privinţa cărora vom lua o decizie. Trebuie să se trezească, să facă mai mult pentru echipă, nu merge aşa!”

Claudiu Niculescu: ”Nu mă mulţumeşte rezultatul, deşi e un punct câştigat, cu o echipă bună, mă mulţumeşte însă atitudinea. Acest punct, cu o echipă agresivă, compactă, periculoasă la fazele fixe, pe terenul căreia puţine echipe vor lua puncte, poate conta la final. Liga a II-a este grea, agresivă. Cei veniţi de mai mult timp au înţeles deja. Altora, veniţi de curând, ca Mensah sau Marchioni, trebuie să le mai explic, de dimineaţa până seara la culcare poate, ce înseamnă Liga a II-a, chiar dacă ei au calitate individuală”.

Comentarii