Noi informații despre avionul intrat ilegal în România. Cine a dat alarma!

miercuri, 11 august 2021, 16:43
1 MIN
 Noi informații despre avionul intrat ilegal în România. Cine a dat alarma!

Autoritățile române au fost cele care au depistat aeronava care a intrat și a ieșit ilegal din România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, și au dat alarma în Ucraina, unde autoritățile au forțat aterizarea avionului, potrivit unui răspuns oferit de către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației la solicitarea Libertatea.

Sâmbătă, 7 august, în jurul orei 6.00, un echipaj din cadrul Poliției de Frontieră Vicovu de Sus (Suceava), aflat în misiune de supraveghere şi control a frontierei de stat, a auzit și observat un aparat de zbor de mici dimensiuni care a zburat dinspre Ucraina spre România.

Autoritățile române le-au alertat pe cele ucrainene Echipajul a anunțat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, Centrul de Operaţiuni Aeriene Baloteşti şi autorităţile de frontieră ucrainene prin Punctul de Contact Porubne. În misiunea de cercetare și verificare a zonei au mai fost implicați polițiști și jandarmi din Suceava.

Potrivit informațiilor obținute de Libertatea, în jurul orei 6.45, poliţiştii de frontieră români au auzit și observat, pe aceeaşi direcţie, aparatul de zbor,  întorcându-se în Ucraina.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii