Noile scenarii pentru revenirea la școală după Paște. Ce se întâmplă cu testarea elevilor

joi, 29 aprilie 2021, 12:20
2 MIN
 Noile scenarii pentru revenirea la școală după Paște. Ce se întâmplă cu testarea elevilor

Scenariile după care se va reveni la școală în data de 5 mai, respectiv 10 mai pentru clasele terminale au fost modificate, luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. Practic, scenariile galben și rosu au fost comasate în „scenariul doi”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Declarațiile făcute de Cîmpeanu la PRO TV:

„În scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toți elevii vor putea merge la ore cu prezență fizică. La ora la care vorbim (29 aprilie – n.r.), sunt 1731 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie. Deci toți elevii plus copiii din grădinițe vor putea merge cu prezență fizică.

    În scenariul 2 – azi sunt 1450 localități în scenariul 2 – rata de infectare peste 1 la mie. Sigur, nu luăm în discuție localitățile în carantină.

    În acest scenariu 2 vor putea merge la școală toți copiii de grădiniță, plus toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de școli speciale.

    Practic, în scenariul 2 nu vor putea merge cu prezență fizică la școală, din păcate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a.

    Elevii claselor terminale, din 10 mai, fie că vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor întoarce în școală cu prezență fizică.

    Practic, scenariile galben și roșu au fost comasate – rata de infectare peste 1 la mie”.

La întoarcerea la școală „nu se cere testare epidemiologică”, dar trebuie respectate măsurile, a mai spus acesta.

Modificarea scenariilor vine ca urmare a faptului că, la solicitarea ministerului Educației, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri seară ca elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, profesional și postliceal – clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a – se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai, după vacanța de Paști.

Comentarii