Nouă măicuțe de la Mănăstirea Galata s-au infectat cu Covid. Două sunt în spital

luni, 23 august 2021, 13:59
2 MIN
 Nouă măicuțe de la Mănăstirea Galata s-au infectat cu Covid. Două sunt în spital

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 în Judeţul Iaşi.

UPDATE

Obștea de la Mănăstirea Galata numără 18 măicuțe, iar DSP-ul a fost contactat după ce una dintre acestea a început să aibă simptome de răceală. Testele au fost prelevate și rezultatele au venit de ieri: din cele nouă măicuțe infectate, trei au simptome de COVID-19. Una are o formă ușoară a bolii și a rămas sub supraveghere în incinta mănăstirii, în propria chilie, în timp ce celelalte două au forme moderate și au fost transportate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

„Celelalte șase care au fost depistate, care au avut test pozitiv, nu au simptome. Nu se știe cu exactitate sursa, nu a existat o venire sau plecare în străinătate, iar în afara enoriașilor care vin la slujbe nu prea există alt contact cu exteriorul, cu excepția momentelor în care merg la cumpărături, la aprovizionări”, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pentru „Ziarul de Iași”.

Din primele informații, toate măicuțele depistate cu COVID-19 nu au fost vaccinate, iar din totalul celor din obște, doar câteva s-au imunizat anti SARS-CoV-2.

INFO

9 măicuțe de la Mănăstirea Galata din Iași s-au infectat.

Măsuri: Măicuțele sunt izolate în chilii, două fiind internate la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Ele nu au voie să intre în contact cu enoriașii și nici să părăsească mănăstirea. Supravegherea medicală este realizată de către asistenta medicală și medicul de familie.

Comentarii