Nouă sate de lângă Iași vor fi conectate la rețeaua de gaz într-un singur proiect

joi, 18 ianuarie 2024, 02:50
1 MIN
 Nouă sate de lângă Iași vor fi conectate la rețeaua de gaz într-un singur proiect

Toate cele nouă sate ale comunei Popricani vor fi racordate la rețeaua de gaz metan. Primarul Ion Tănasă ne-a spus că a bătut deja palma cu Delgaz (care va furniza gazele odată ce rețeaua va fi construită pe teritoriul comunei) și cu Transgaz. Totodată, finanțarea proiectului este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Chiar dacă, punctual, vor mai fi zone neacoperite – cum sunt drumurile private, prea înguste sau cu foarte puține case – primarul comunei s-a declarat optimist că rețeaua de gaz va fi prelungită în timp și aici.

Licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor a fost lansată deja, iar termenul de înscriere va expira pe 21 februarie. Înființarea distribuției de gaze naturale a fost estimată la 45,8 milioane de lei, iar contractul se va derula pe durata a 27 de luni.

În comună se mai derulează un șantier, de data asta pentru rețelele de apă și de canalizare, în cadrul proiectului regional de extindere a acestor utilități. Pe lângă proiectul ApaVital început pe POIM, și administrația comunei a obținut finanțare tot prin Programul „Anghel Saligny” pentru construirea rețelei de canalizare în localitățile Popricani și Cârlig. La final, 90 la sută din locuințele celor din comună vor putea fi conectate la această rețea, ne-a mai spus primarul Ion Tănasă. 

Comentarii