Noul secretar de stat din MAE, Andrei Novac, acuzat de abuzuri împotriva angajaților ICR

vineri, 06 august 2021, 12:21
2 MIN
 Noul secretar de stat din MAE, Andrei Novac, acuzat de abuzuri împotriva angajaților ICR

Noul secretar de stat din MAE, Andrei Novac, acuzat de abuzuri împotriva angajaților ICR.

Numirea lui Andrei Novac ca secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe a pornit un nou scandal în PNL și a provocat reacții negative, deocamdată anonime, dinspre fostul său loc de muncă, ICR.

Andrei Novac a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe în ultima zi a lui iulie. Numirea a fost luată de premierul Florin Cîțu, iar presa a relatat că a stârnit nemulțumire în cadrul PNL, deoarece ar fi fost luată împotriva unei decizii a  Biroului Național Permanent (BNP) al partidului.

„Florin Cîţu a numit un secretar de stat împotriva deciziei Biroului Politic Naţional al PNL, respectiv pe Andrei Novac (decizie publicată aseară) în cadrul MAE. Novac este ginerele preşedintelui CJ Constanţa, Mihai Lupu. (…)

Conform deciziei Biroului Politic Naţional al PNL şi înţelegerii dintre filiale, în distribuţia poziţiilor de demnitate publică nu era prevăzut în dreptul PNL Constanţa postul de secretar de stat la MAE. De altfel, toate poziţiile care au revenit PNL Constanţa sunt ocupate", au declarat surse din partid pentru Agerpres.

Agenția de știri a statului menționează că postul de secretar de stat la MAE „revenea PNL Diaspora, în persoana lui Rareş Burlacu, validat de BPN al PNL; a doua persoană validată pentru poziţia de secretar de stat MAE a fost Dragoş Preda, din partea PNL Prahova".

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii