O casă cu probleme: nepoţii se pot apropia de bunica lor doar până la distanţa de 5 metri

sâmbătă, 26 august 2023, 01:50
2 MIN
 O casă cu probleme: nepoţii se pot apropia de bunica lor doar până la distanţa de 5 metri

Promisiunea unei moşteniri, făcută acum peste două decenii, a încins spiritele dintr-o familie din Lespezi. Ajunsă la vârsta a treia, o femeie a cerut emiterea unui ordin de protecţie împotriva propriei fiice şi a copiilor acesteia.

În urmă cu 22 de ani, bătrâna a promis să-i lase casa uneia dintre fiice. Decizia a fost acceptată de băiatul femeii, dar nu şi de a doua fiică. Ani de zile, discuţiile în contradictoriu pe tema viitoarei moşteniri a înveninat relaţiile dintre mamă şi a doua fiică, fără a se ajunge însă la un conflict fizic. Pe parcursul anilor, la poliţia Lespezi nu a fost depusă nicio plângere.

Aceasta, până la sfârşitul lunii trecute. Conform plângerii depuse de bătrână la Judecătoria Paşcani, fiica sa şi cei trei fii ai ei au bruscat-o, aducându-i injurii şi proferând ameninţări cu violenţa şi moartea. Femeia a ajuns să nu mai aibă curajul de a ieşi din casă decât în prezenţa fiului său, ceea ce a determinat-o să ceară emiterea unui ordin de protecţie şi evacuarea fiicei sale din curtea în care se află şi locuinţa sa.

În instanţă, reprezentantul Ministerului Public a susţinut solicitarea femeii, apreciind că lucrurile s-ar putea agrava în viitorul apropiat, întrucât actele de cedare a casei sunt în lucru la notariat. El a cerut totuşi să nu se dispună şi evacuarea, deoarece fiica nu ar avea unde să se mute cu fiii săi.

Aceasta a şi fost decizia luată de magistraţi, care au dispus emiterea unui ordin de protecţie pe durata a şase luni. În această perioadă, fiica şi copiii săi nu vor avea voie să se apropie la mai puţin de 5 metri de mama, respectiv bunica lor. Sentinţa a fost confirmată ieri de Tribunal. 

Comentarii