O familie și-a lăsat mortul în spital o lună ca să demonstreze că nu a murit de COVID așa cum au declarat medicii. Și a reușit

sâmbătă, 08 august 2020, 08:34
2 MIN
 O familie și-a lăsat mortul în spital o lună ca să demonstreze că nu a murit de COVID așa cum au declarat medicii. Și a reușit

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, din Vărbilău, a decedat în data de 14 iulie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, iar la scurt timp familia a aflat că ruda lor defunctă era suspectă Covid-19. Din acea clipă a început o nouă traumă pentru familia greu încercată, care a reușit, după aproape o lună și după multe drumuri la instituțiile statului, să dovedească că nu există nicio legătură între moartea părintelui lor și noul coronavirus, potrivit observatorulph.ro
 

Vestea că părintele lor a murit a fost o lovitură cumplită pentru familia Stancu din Vărbilău.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, suferea de mai mult timp de insuficiență renală și de mai multe complicații. De altfel, săptămânal făcea dializă. Luna trecută, pe 14 iulie, bărbatul a decedat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Pe lângă vestea cumplită legată de decesul rudei lor, familia a trăit apoi un adevărat coșmar, după ce a aflat că pentru ridicarea corpului neînsuflețit trebuie să semneze un formular în care se menționa că tatăl lor era suspect de Covid.

Cum un astfel de diagnostic nu putea fi adevărat, din moment ce tatăl lor avea periodic testul Covid-19 negativ, acesta fiind efectuat ori de câte ori era dializat, familia nu s-a împăcat cu ideea că își vor lua ruda defunctă și că nu o vor putea îngropa creștinește. Așa că, la scurt timp au început demersurile pentru a elimina suspiciunea care plana asupra decesului bărbatului.

După mai bine de trei săptămâni, în baza buletinului de analize efectuat de Institutul Național „Cantacuzino”, familia a reușit să dovedească, nu înainte de a bate la ușa mai multor instituții ale statului, adevărul.

Vineri, fiul și nora bărbatului decedat au venit la Morga de la Schuller pentru a ridica trupul neînsuflețit al bărbatului, iar sâmbătă, 8 august, va avea loc înmormântarea. Una creștinească, așa cum și-a dorit tatăl lor.

Povestea însă nu se va încheia aici. Familia, încearcă acum să-și facă dreptate în instanță, după ce timp de mai bine de trei săptămâni au umblat de la o instituție la alta să-și facă dreptate. Mai mult, vrea să se afle, la ei în sat, că tatăl lor nu a avut Covid-19.

„(…) Tot satul ne ocolea că avem Covid, coronavirusul pe care i l-a pus lui tata de la Spitalul Județean. Vrem să știe tot satul, toate instituțiile statului, că tata nu a avut Covid. Vrem să se afle adevărul!”, susține Livia Stancu, nora bărbatului decedat.

Continuarea, pe observatorulph.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii