O fetiţă a ajuns la spital după ce a băut din sticla cu benzină pentru motocoasă

marți, 16 mai 2023, 01:50
1 MIN
 O fetiţă a ajuns la spital după ce a băut din sticla cu benzină pentru motocoasă

Medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi au tratat în cursul zilei de ieri, luni, 15 mai, un caz grav, adus de urgenţă din Botoşani. Părinţii, dintr-o comună din Botoşani, au dus-o pe fetiţa lor de 5 ani de urgenţă la spital după ce aceasta a băut o gură dintr-o sticlă umplută cu benzină.

Conform Monitorului de Botoşani, familia era acasă în întregime: mama, tatăl, băiatul de 6 ani şi sora sa mai mică. Tatăl se pregătea să tundă iarba din jurul casei şi a pregătit o sticlă cu benzină pentru a-şi alimenta motocoasa. Fiul cel mare ar fi desfăcut recipientul, conform relatărilor din presă, iar apoi i-a dat surorii sale sticla, care a gustat.

Iniţial, fata nu a avut simptome majore, dar părinţii au fost alertaţi de plânsetele acesteia şi au văzut că sticla era începută pe masă. A fost dusă de părinţi de urgenţă la spital, unde medicii au stabilizat-o, dar s-a decis transferul către Iaşi fiindcă fetiţa suferea în continuarea de febră ridicată şi de vărsături.

„Copilul este venit prin transfer, este bine, nu pune probleme deosebite, a avut o evoluţie favorabilă sub tratamentul instituit. A fost transferată pe Compartimentul de Toxicologie, după ce a ingerat un produs petrolier, dar concomitent şi cu o afecţiune respiratorie intercurentă”, a declarat dr. Tamara Roşu Solange, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

În momentul de faţă, fetiţa se află în afara oricărui pericol, dar medicii continuă să o monitorizeze. 

Comentarii