O hoaţă va sta după gratii pentru că a refuzat să muncească în folosul comunității

miercuri, 24 noiembrie 2021, 02:58
2 MIN
 O hoaţă va sta după gratii pentru că a refuzat să muncească în folosul comunității

O hoaţă a confundat suspendarea pedepsei cu achitarea. Pe durata termenului de supraveghere, ea ar fi trebuit să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei, fie la Căminul de bătrâni „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” subordonat Direcţiei de Asistenţă Comunitară. Timp de mai bine de trei ani, femeia a făcut orice, mai puţin să muncească pentru comunitate.

În seara zilei de 21 decembrie 2016, în jurul orei 21.30, Luminiţa Bobocel mersese la cumpărături în Kaufland Păcurari, împreună cu o prietenă. La ieşire, s-au îndreptat spre locul special amenajat pentru a lăsa căruciorul. Bobocel a văzut-o în faţa sa pe M.H., care avea mâinile ocupate cu sticle de suc. În buzunarul exterior al hainei, femeia avea un portofel. Bobocel şi-a lăsat prietena şi s-a luat după M.H. Şi-a introdus mâna în buzunarul hainei femeii, sustrăgându-i portofelul. Momentul furtului a fost observat de o martoră, care a atenţionat-o pe M.H. Hoaţa a fost prinsă la faţa locului şi dată pe mâna poliţiei.

În ianuarie 2018, sentinţa de condamnare a Luminiţei Bobocel a rămas definitivă, ea fiind condamnată la 1 an şi 4 luni de închisoare pentru furt calificat, executarea pedepsei fiind suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Printre condiţiile lăsării ei în libertate s-au numărat şi prestarea muncii în folosul comunităţii şi frecventarea unui program de reintegrare socială dintre cele derulate de către Serviciul de Probaţiune.

Femeia s-a prezentat de câteva ori la Serviciul de Probaţiune, dar s-a făcut pierdută atunci când s-a pus problema îndeplinirii obligaţiilor stabilite prin sentinţa judecătorească. Demersurile ulterioare făcute de oficialităţi au rămas fără rezultat. În aceste condiţii, Serviciul de Probaţiune a solicitat Judecătoriei revocarea suspendării pedepsei şi executarea acesteia în regim de detenţie.

Pe timpul procesului, Luminiţa Bobocel nu s-a prezentat nici la Judecătorie pentru a da explicaţii. În aceste condiţii, judecătorii nu au putut face altceva decât să constate reaua-credinţă şi să dispună executarea pedepsei cu închisoarea. Decizia a fost contestată de hoaţă în faţa Tribunalului. Ea nu s-a prezentat însă în faţa instanţei nici aici. Ieri, Tribunalul a rămas în pronunţare, sentinţa urmând să fie anunţată pe 8 decembrie.

Comentarii