O ieșeancă beată a intrat cu maşina în gard. Ce alcoolemie avea

luni, 23 martie 2020, 02:56
2 MIN
 O ieșeancă beată a intrat cu maşina în gard. Ce alcoolemie avea

Un alt inconştient fără permis a „suflat“ 0,81 la mie şi a refuzat să meargă la spital pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.

Alcoolul a lăsat fără permis de conducere doi ieşeni. Între aceştia este o femeie care din cauza alcoolului, a lovit cu maşina pe care o conducea un gard al unei case aflate pe marginea drumului. Femeia avea o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat faptul că, la data de 21 martie, o femeie de 41 de ani, din municipiul Paşcani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 208, în comuna Lespezi, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un gard. În urma impactului nu au rezultat victime omeneşti. În urma testării conducătoarei auto cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Şoferiţa a fost transportată la spital unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge pentru determinarea nivelului de alcool.

Un alt „şofer“ fără permis de conducere a fost prins de către poliţişti prin localitatea Cristeşti, cu o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Poliţiştii au depistat un bărbat de 33 de ani, din comuna Cristeşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Cristeşti, fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat să meargă la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei“, au adăugat poliţiştii.

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi refuz de recoltare probe biologice.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii