O ieşeancă s-a refugiat cu copiii în pădure, din cauza bătăilor primite de la soţul ei

miercuri, 08 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 O ieşeancă s-a refugiat cu copiii în pădure, din cauza bătăilor primite de la soţul ei

Sătulă de bătăile soțului, o ieșeancă din Vadu Vejei a cerut protecția justiției. Deși povestea acesteia indica ani de zile de abuzuri împotriva sa și a copiilor comuni, magistrații Judecătoriei au considerat că un ordin de protecție pe doar două luni este suficient.

Ionela F. le-a relatat judecătorilor că este căsătorită de ani buni cu Nicu F., iar viața cu acesta îi fusese aproape tot timpul un calvar. Bătută și alungată de acasă în nenumărate rânduri, amenințată aproape zilnic, femeia trebuise nu o dată să stea prin pădure cu copiii. Și aceștia fuseseră bătuți și fugăriți de numeroase ori de tatăl lor, amețit de alcool, iar băiatul mai mic ajunsese să aibă spinarea vânătă de lovituri. În cele din urmă, femeia își luase inima în dinți, plecase de acasă și nu mai avea de gând să se întoarcă. Afirmațiile mamei au fost confirmate în instanță prin audierea unuia dintre copii. La solicitarea instanței, postul de poliție Țibana a confirmat situația, menționând că pe 1 februarie Nicu F. fusese reclamat pentru amenințare și sancționat contravențional.

„Violenţa în familie este o realitate, chiar dacă de multe ori victimele nu sunt îndrumate şi nu obţin certificate medico-legale. În cauză, declaraţia minorului, înscrisurile de la poliţie şi refuzul reclamantei de a reveni la domiciliul comun au format convingerea instanţei privind existenţa unor acte de violenţă domestică şi justifică intervenţia instanţei”, au reținut judecătorii.

Aceștia au apreciat totuși că nu au motive pentru a emite un ordin de protecție pe durata maximă permisă de lege, de șase luni. Ei au optat pentru o durată de doar două luni, interval în care bărbatul nu va avea dreptul să se apropie la mai puțin de 50 de metri de soția sa și nici să ia legătura cu aceasta. Judecătorii nu s-au pronunțat însă și în privința copiilor, ordinul de protecție făcând referire doar la mamă. 

Comentarii