O întâmplare cu luare-aminte, la protestul de pe Pietonal

joi, 28 decembrie 2017, 02:50
3 MIN
 O întâmplare cu luare-aminte, la protestul de pe Pietonal

Bine v-am găsit după primul lot de Sărbători, stimaţi telespectatori! Şi, ca să să fie regăsirea mai uşoară, am zis că n-ar strica să vă povestim niţeluş, pe scurt, o fază interesantă petrecută chiar înainte de Crăciun, zilele trecute, pe Pietonal, la ceas de seară.

Cică în ultima zi în care câţiva tineri mai inimoşi au protestat în faţa sediului PSD din zonă, împotriva noilor legi ale justiţiei, a PSD şi a ministrului ieşean Todorel, ghici cine a trecut chiar pe Pietonal, la plimbărică? Da, aşa este, aţi ghicit: era chiar domn menistru Todorel în persoană, stimaţi telespectatori, la braţ cu o madamă de bine. Domn menistru cică a trecut chiar prin spatele protestatarilor, şi-a tras mai bine gulerul în sus şi pălăria în jos în dreptul băieţilor, după care s-a oprit la poarta Mitropoliei, câteva zeci de paşi mai încolo.

Poartă care cică era închisă la ora aia, motiv pentru care menistrul&madama au fost nevoiţi să facă cale întoarsă. De data asta însă, surpriză: domn menistru nu şi-a mai tras pălăria pe faţă, ba chiar cică a mai ridicat-o olecuţă spre ceafă, şi a schimbat şi traseul. Adică nu prin spatele protestatarilor, ci prin faţa lor. Mai mult, în dreptul lor s-a oprit şi i-a studiat pe toţi, la rând. Uluială maximă, însă: cică nimeni nu i-a zis nimic. Drept pentru care domn menistru a plecat apoi mai departe, în pas voios. Hmm, o fi semn bun, o fi semn rău… Sau o fi vreo lucrătură?

Bravo lui! O mare bilă albă pentru un ieşean

Şi dacă tot am vorbit de ruşinea Iaşului, haideţi ca în compensaţie să vorbim şi despre un alt tip de personagiu, adicătelea opusul, care este mare şef la Bucale şi care, deci, face cinste oraşului, nu ruşinică. Aşadar, o mare bilă albă, acuma înainte de Anul Nou, pentru procurorul ieşean Daniel Horodniceanu, actual şef pe ţară la DIICOT, procuror ce a activat până acum vreo patru ani la Iaşi, şi care încă are aici familie cu soţie şi copilaşi, cu tot. Pentru cine nu ştie, procurorul ieşean este cel care i-a venit de hac doctorului mafiot de la Cluj, cel care crease o imensă reţea de relaţii în mediile politic, medical şi economic pentru a-şi apăra spolierile.

Iaca ce-i spunea acest medic unui acolit: „Trebuie să găsesc un avocat din Bucureşti, unul care să strângă poliţişti, procurori, judecători, oameni puternici în jurul meu. Să fie scutul meu. Să afle tot. Să ştie tot. Să fie câini loiali, cu colţi ascuţiţi.“ Cică doftorul, care avea aceleaşi plângeri de aproape 10 ani, dar pe care nimeni nu le-a investigat, a încercat să-l atragă în cercul lui influent şi pe Horodniceanu, dar a dat rateu, căci nu s-a putut interveni la el.. Bravo, mă băiete! Hai ‘napoi la Iaşi când termini treaba aia bună pe care-o faci acolo, printre mafioţi! Că avem mare nevoie şi aicea la Iaşi de oameni ca tine! Premare, şef de judeţ, parlamentari şi câte şi mai câte. Pe alese, că unul nu-i bun…

                                                               **** PONT ****
Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii